Du är här: Start | Recept
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Sök ...

Glassrecept.se

gör din egen glass, gott och enkelt

Glassrecept.se - recept

Glass började tillverkas av kineserna för flera tusen år sedan. Här i Europa vet man att Alexander den store runt år 400 f. Kr. var förtjust i en blandning av honung, fruktsaft och mjölk som man frös ner med hjälp av snö. I Rom fanns det på 500-talet e. Kr. butiker som på sommaren sålde kylda och frysta drycker av olika slag.

Den variant av glass som vi idag har härstammar från de lärdomar Marco Polo tog med sig från Kina under 1200-talet. Under 1600-talet spred sig glassen ut över Europa, men det var främst i de kungliga hoven som denna delikatess var ett njutningsmedel. För Sveriges del vet vi att Cajsa Warg nämner glass i sin kokbok som gavs ut 1755.

För allmänheten så gick glass från att vara lyx till något gott att alltid kunna ha hemma när frysboxar/skåp gjorde sitt intåg i folkhemmet under 1950- och 60-talet. Från att ha varit något som man åt mest på sommaren så äts glass i alla dess former året runt, även om sommaren fortfarande är högsäsongen.



Havtornsglass (enkel)

E-postadress Skriv ut PDF
Share
Användarbetyg: / 5
DåligtBra 

Havtornsglass med chokladkaka Havtorn (synonym: finnbär) hittar man främst längst våra kuster där saltstänket tar död på annan växtlighet. Havtorn är bland de bär som innehåller mest vitaminer, främst C-vitaminer men också A- och E-vitamin. Receptet är anpassat för 4 portioner. 

Läs mer...
 

Fläderblomsglass

E-postadress Skriv ut PDF
Share
Användarbetyg: / 8
DåligtBra 

Fläderblomsglass Detta recept på fläderblomsglass är skapat av Dessert-akademien (inspirationskälla skapad av Arla för storkök/restauranger). Hemmagjord glass uppskattas av de flesta, både stora och små. 

Läs mer...
 

Lingonglass (yoghurt)

E-postadress Skriv ut PDF
Share
Användarbetyg: / 5
DåligtBra 

 

 
Lingonglass 

Även om 2008 inte är något bra bärår så lyckas en del hitta tuvor i skogen som lyser röda av lingon. Att då passa på och plocka till sig själv är en utmärkt idé. Till detta glassrecept går det att använda både nyplockade färksa lingon eller en påse från frysen.

Detta recept räcker till 4-6 portioner och tar inte mer än ca 15-20 minuter att göra plus tiden för frysning.

Läs mer...
 

Limeglass (yoghurt)

E-postadress Skriv ut PDF
Share
Användarbetyg: / 9
DåligtBra 
Limeglass

Ett recept på en syrlig glass som också snålar med både kalorier och fett. Detta är ingen glass att göra till barnkalaset.

Följande recept räcker till ca 4 portioner.

Läs mer...
 

Yoghurtglass med mynta och banan

E-postadress Skriv ut PDF
Share
Användarbetyg: / 6
DåligtBra 
Yoghurtglass med mynta och banan

Detta är ett recept på en enkel hemmagjord glass med banansmak samt uppfriskande mynta. Då det är en yoghurtglass behöver du inte vara snål med storleken på serveringsportionerna.

Snabb att göra och kräver minimalt med förberedelser.

Läs mer...
 

Bananyoghurtglass

E-postadress Skriv ut PDF
Share
Användarbetyg: / 9
DåligtBra 

Bananyoghurtglass Detta är en riktig yoghurtglass som går relativt fort att göra. Den går alldeles utmärkt att äta som den är eller tillsammans med en god sås av mixade blåbär eller hallon. 

Läs mer...
 
Sida 9 av 10

Annons


Annons