Du är här: Start | Recept
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Sök ...

Glassrecept.se

gör din egen glass, gott och enkelt

Glassrecept.se - recept

Glass började tillverkas av kineserna för flera tusen år sedan. Här i Europa vet man att Alexander den store runt år 400 f. Kr. var förtjust i en blandning av honung, fruktsaft och mjölk som man frös ner med hjälp av snö. I Rom fanns det på 500-talet e. Kr. butiker som på sommaren sålde kylda och frysta drycker av olika slag.

Den variant av glass som vi idag har härstammar från de lärdomar Marco Polo tog med sig från Kina under 1200-talet. Under 1600-talet spred sig glassen ut över Europa, men det var främst i de kungliga hoven som denna delikatess var ett njutningsmedel. För Sveriges del vet vi att Cajsa Warg nämner glass i sin kokbok som gavs ut 1755.

För allmänheten så gick glass från att vara lyx till något gott att alltid kunna ha hemma när frysboxar/skåp gjorde sitt intåg i folkhemmet under 1950- och 60-talet. Från att ha varit något som man åt mest på sommaren så äts glass i alla dess former året runt, även om sommaren fortfarande är högsäsongen.



Passionsfruktsorbet

E-postadress Skriv ut PDF
Share
Användarbetyg: / 19
DåligtBra 

Passionsfruktsorbet Passionsfrukt kommer ursprungligen från de subtropiska delarna av Sydamerika. Idag odlas den dock i alla världsdelar. Passionsfrukt är ett bär med tjockt skal och innehåller mängder med frön omgivet av fruktkött. Smaken är frisk, mycket syrlig och aromatisk och passar utmärkt som smaksättare till sorbet. 

Läs mer...
 

Lyxig champagnesorbet

E-postadress Skriv ut PDF
Share
Användarbetyg: / 18
DåligtBra 
Lyxig champagnesorbet

Champagnesorbet är något för verkligen festliga tillfällen. Denna lyxiga sorbet passar på nyårsafton i en festlig meny. Liksom den passar på bröllopsfesten oavsett årstid. Denna champagnesorbet görs i flera steg så det tar lite tid att få den klar.

Genom att använda roséchampagne så får du lite mer färg på denna dessert vid en romantisk middag (och då använder du naturligtvis rosenblad som dekor).

Receptet är beräknad till ca 4 portioner

Läs mer...
 

Krusbärssorbet

E-postadress Skriv ut PDF
Share
Användarbetyg: / 4
DåligtBra 
Röda krusbär Detta är en uppfriskande sorbet att göra i slutet av juli när dina krusbärsbuskar dignar av solmogna krusbär. Går att göra på både gröna, gula och röda krusbär, varför inte göra en sats av varje färgtyp och få fram en färgkombination när du serverar denna sorbet som dessert?
Läs mer...
 

Jordgubbssorbet

E-postadress Skriv ut PDF
Share
Användarbetyg: / 39
DåligtBra 
Jordgubbssorbet

Denna jordgubbssorbet är relativt enkel att göra och ger en frisk och härlig smak av solmogna jordgubbar. I jordgubbstider på sommaren kan det vara roligt att få prova  flera olika recept.

Räcker till ca 4-6 portioner.

Läs mer...
 

Mangosorbet

E-postadress Skriv ut PDF
Share
Användarbetyg: / 44
DåligtBra 

Mangosorbet Mango går att använda till mycket. Den passar utmärkt till förrätt, går att ha i en matig sallad som huvudrätt eller använda till desserten. Glassrecept.se ger dig här ett recept på en läskande mangosorbet. 

Läs mer...
 

Kanel- och äppelsorbet

E-postadress Skriv ut PDF
Share
Användarbetyg: / 7
DåligtBra 
Desserttallrik

Recept på goda desserter dyker upp på de mest märkliga ställen. Detta recept är hämtat från försvarsmaktens uppvisningsgrupp Team Culinar och finns med i deras receptsamling.

På bilden till vänster ser du denna sorbet tillsammans med lite andra efterrätter på en desserttallrik.

Läs mer...
 
Sida 8 av 10

Annons


Annons