Du är här: Start | Recept
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Sök ...

Glassrecept.se

gör din egen glass, gott och enkelt

Glassrecept.se - recept

Glass började tillverkas av kineserna för flera tusen år sedan. Här i Europa vet man att Alexander den store runt år 400 f. Kr. var förtjust i en blandning av honung, fruktsaft och mjölk som man frös ner med hjälp av snö. I Rom fanns det på 500-talet e. Kr. butiker som på sommaren sålde kylda och frysta drycker av olika slag.

Den variant av glass som vi idag har härstammar från de lärdomar Marco Polo tog med sig från Kina under 1200-talet. Under 1600-talet spred sig glassen ut över Europa, men det var främst i de kungliga hoven som denna delikatess var ett njutningsmedel. För Sveriges del vet vi att Cajsa Warg nämner glass i sin kokbok som gavs ut 1755.

För allmänheten så gick glass från att vara lyx till något gott att alltid kunna ha hemma när frysboxar/skåp gjorde sitt intåg i folkhemmet under 1950- och 60-talet. Från att ha varit något som man åt mest på sommaren så äts glass i alla dess former året runt, även om sommaren fortfarande är högsäsongen.



Enkel björnbärsglass

E-postadress Skriv ut PDF
Share
Användarbetyg: / 20
DåligtBra 
Björmbärsglass  Detta är ett glassrecept som du kan ha ingredienserna till hemma eller lätt skaffa i närmaste butik ifall du väntar besök och vill bjuda på något gott. Våra svenska bär och frukter är uppskattade smaksättare på glass och björnbär har en egen god karaktär. Passar umärkt som dessert efter en middag. 
Läs mer...
 

Mascarponeglass

E-postadress Skriv ut PDF
Share
Användarbetyg: / 40
DåligtBra 

MascarponeglassEn lite annorlunda dessertglass då det är ost som ingår i detta recept.

Ingredienser

125 g  mascarpone
2 dl  socker
3 dl  vispgrädde
1½ tsk  vaniljsocker
3 st  äggulor

Läs mer...
 

Rabarberglass

E-postadress Skriv ut PDF
Share
Användarbetyg: / 44
DåligtBra 
Rabarberglass 

Nu har våren kommit ordentligt och rabarber är bland det första som man kan skörda i trädgården. Istället för att göra en traditionell rabarberpaj som serveras med vaniljglass (eller vaniljsås) så föreslår vi att du prövar på något nytt, en god gräddglass med rabarber i.

Den första späda rabarbern är också den bästa att göra glass på så varför inte prova nu? 

 

Läs mer...
 

Svartvinbärsglass

E-postadress Skriv ut PDF
Share
Användarbetyg: / 12
DåligtBra 
Svartvinbärsglass Att äta solmogna C-vitaminrika svarta vinbär är något som många ser fram emot på sommaren. Att då kunna få känna denna smak också i en glass är en upplevelse.
Läs mer...
 

Dark Forrest-glass

E-postadress Skriv ut PDF
Share
Användarbetyg: / 72
DåligtBra 
Dark Forrest-glass (innehåller hallon och blåbär)

Recept på en glass med namnet Dark Forrest. Detta då den innehåller våra skogsbär hallon och blåbär, som du kan plocka i de mörka skogarna. Receptet är hämtat från boken Mina efterrätter av Elisabeth Johansson

Receptet är beräknat för 8 portioner

Läs mer...
 

Gräddglass med valnötter, choklad och mandelmassa

E-postadress Skriv ut PDF
Share
Användarbetyg: / 12
DåligtBra 
Gräddglass med mandelmassa 

Ett recept på en söt och god glass med många smaker. Att göra hemmgjord glass och bjuda på vid festliga tillfällen uppskattas alltid av omgivningen. Varför inte prova denna glass till nyårsfesten någon gång?

Detta recept innehåller både socker och mandelmassa som sötning. Utöver mandelsmaken så innehåller den också valnötter, sedan så kompletteras smakerna av dajm och mörk choklad. 

Läs mer...
 
Sida 5 av 10

Annons


Annons