Du är här: Start | Recept
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Sök ...

Glassrecept.se

gör din egen glass, gott och enkelt

Glassrecept.se - recept

Glass började tillverkas av kineserna för flera tusen år sedan. Här i Europa vet man att Alexander den store runt år 400 f. Kr. var förtjust i en blandning av honung, fruktsaft och mjölk som man frös ner med hjälp av snö. I Rom fanns det på 500-talet e. Kr. butiker som på sommaren sålde kylda och frysta drycker av olika slag.

Den variant av glass som vi idag har härstammar från de lärdomar Marco Polo tog med sig från Kina under 1200-talet. Under 1600-talet spred sig glassen ut över Europa, men det var främst i de kungliga hoven som denna delikatess var ett njutningsmedel. För Sveriges del vet vi att Cajsa Warg nämner glass i sin kokbok som gavs ut 1755.

För allmänheten så gick glass från att vara lyx till något gott att alltid kunna ha hemma när frysboxar/skåp gjorde sitt intåg i folkhemmet under 1950- och 60-talet. Från att ha varit något som man åt mest på sommaren så äts glass i alla dess former året runt, även om sommaren fortfarande är högsäsongen.



Cassataglass, Italiensk

E-postadress Skriv ut PDF
Share
Användarbetyg: / 33
DåligtBra 
Italiensk cassataglass

Italiensk glass tillhör den bästa i världen och den populäraste är nog Cassataglassen. Vi har därför bestämt oss för att publicera ytterligare ett recept av denna utsökt goda glass.

Njut av en riktigt god glass.

Läs mer...
 

Punchglass

E-postadress Skriv ut PDF
Share
Användarbetyg: / 27
DåligtBra 
Punchglass med sockerkokta persikor

En god glass för vuxna. Punchglass går bra att ha i frysen och passar att ta fram både till vardags och till fest. För att få en bra konsistens så gäller det att glasssmeten fått kallna ordentligt och du har en glassmaskin som kyler.

Ger dig drygt 1 liter god glass.

Läs mer...
 

Mojitoglass

E-postadress Skriv ut PDF
Share
Användarbetyg: / 9
DåligtBra 

Mojitoglass Glassrecept.se ger dig här receptet på en spännande glassdesert som har inspirerats av latinodrinken Mojito. De tongivande smakerna är rom, lime och mynta. Detta är en dessertglass som passar utmärkt efter en middag med t.ex. karibisk prägel. Receptet räcker till 4 portioner och presenterades av Arla i deras recepthäfte Arlaköket nr 2, 2002. 

Läs mer...
 

Faringlass

E-postadress Skriv ut PDF
Share
Användarbetyg: / 29
DåligtBra 
Faringlass  Denna faringlass är utmärkt att använda vid festliga tillfällen, t.o.m. så är den så god och speciell att den kan passa in i en nyårsmeny om du vill. Farinsocker ger en "kryddig" smak och är därför relativt vanlig i kakor och desserter.
Läs mer...
 

Kokos- och limeglass

E-postadress Skriv ut PDF
Share
Användarbetyg: / 20
DåligtBra 
Kokos- och limeglass 

I detta glassrecept möter smaken av söt nötaktig kokos dem friska smaken av lite kryddig lime. Glassen är försvinnande god så var inte för snål när du gör den. Kokos tillhör mina favoritsmaker ibland glass, det lär komma fler recept framöver där kokos är en av ingredienserna.

 

Läs mer...
 

Nötchokladglass

E-postadress Skriv ut PDF
Share
Användarbetyg: / 51
DåligtBra 
Nötchokladglass Nötter och choklad är en härlig kombination. Att sedan ha detta i en hemlagad glass bli väldigt populärt hos dina gäster. Denna glass passar utmärkt att ha som dessert vid festligare tillfällen.
Läs mer...
 
Sida 4 av 10

Annons


Annons