Du är här: Start | Recept
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Sök ...

Glassrecept.se

gör din egen glass, gott och enkelt

Glassrecept.se - recept

Glass började tillverkas av kineserna för flera tusen år sedan. Här i Europa vet man att Alexander den store runt år 400 f. Kr. var förtjust i en blandning av honung, fruktsaft och mjölk som man frös ner med hjälp av snö. I Rom fanns det på 500-talet e. Kr. butiker som på sommaren sålde kylda och frysta drycker av olika slag.

Den variant av glass som vi idag har härstammar från de lärdomar Marco Polo tog med sig från Kina under 1200-talet. Under 1600-talet spred sig glassen ut över Europa, men det var främst i de kungliga hoven som denna delikatess var ett njutningsmedel. För Sveriges del vet vi att Cajsa Warg nämner glass i sin kokbok som gavs ut 1755.

För allmänheten så gick glass från att vara lyx till något gott att alltid kunna ha hemma när frysboxar/skåp gjorde sitt intåg i folkhemmet under 1950- och 60-talet. Från att ha varit något som man åt mest på sommaren så äts glass i alla dess former året runt, även om sommaren fortfarande är högsäsongen.



Saffran- och honungsglass

E-postadress Skriv ut PDF
Share
Användarbetyg: / 29
DåligtBra 
Saffrans- och honungsglass Saffran hör främst julen till i det svenska köket. Detta glassrecept ger dig en mild glass med smak av saffran, vanilj och honung. Varför inte göra denna glass till dessert en av adventsöndagarna?
Läs mer...
 

Choklad- och myntaglass

E-postadress Skriv ut PDF
Share
Användarbetyg: / 37
DåligtBra 
Choklad- och myntaglass Choklad är en smak som verkligen går ihop med mynta. Här kommer en glass med dessa två smaker tillsammans. Passar utmärkt som en desserglass, t.ex. med apelsinmarinerade jordgubbar som på bilden till vänster.
Läs mer...
 

Honungsglass

E-postadress Skriv ut PDF
Share
Användarbetyg: / 9
DåligtBra 
Honungsglass Ibland kan hemmagjord glass vara väldigt enkel att göra. Detta recept på honungsglass tillhör kategorin lättlagad glass (även om det tar tid att frysa den). En riktigt finskuren fruktsallad ser ut som konfetti eller tutti-frutti och passar väldigt bra. Somrigt och läckert till denna sammetslena honungsglass en varm sommardag eller för att väcka minnen en kulen höst/vinterdag. 
Läs mer...
 

Nonstopglass

E-postadress Skriv ut PDF
Share
Användarbetyg: / 21
DåligtBra 
nonstop 

Här kommer recept på en glass som kommer att älskas av alla barn, stora som små. Chokladen i nonstop ger smak och gör glassen brun, precis som riktig chokladglass ska vara. Skalet i olikfärgad sockerkaramell ger färgklickar och en krispighet till glassen.

Varför inte prova att göra denna glass till ditt nästa kalas?

Läs mer...
 

Lakritsparfait med limesås

E-postadress Skriv ut PDF
Share
Användarbetyg: / 16
DåligtBra 
Lakritsparfait med limesås

Allt fler receptböcker som kommer ut innehåller glassrecept. Detta recept är hämtat ur boken
Efterlängtade efterrätter
av Charlotta Malhotra.

Om dett recept skriver hon följande i boken:
Lakrits i efterrätter är så himla gott. Tänk på att det måste vara sötlakrits!

Detta recept räcker till 6 portioner.

Varför inte göra denna glass som en fin avslutning på en festlig middag?

Läs mer...
 

Körsbärsglass med choklad och nötter

E-postadress Skriv ut PDF
Share
Användarbetyg: / 47
DåligtBra 
Körsbärsglass med choklad och mandel

På sommaren är det många som får sina fingrar färgade röda när de plockar körbär direkt från ett träd och äter dom solvarma. Men varför inte göra en svalkande och god dessert av lite bär.

Denna hemmagjorda glass passar också att ha vid festliga tillfällen. Detta då det idag går det att få tag på körsbär i princip året runt.

Läs mer...
 
Sida 3 av 10

Annons


Annons