Du är här: Start | Recept | Yoghurtglass | Mangosemifreddo
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Sök ...

Glassrecept.se

gör din egen glass, gott och enkelt

Mangosemifreddo

E-postadress Skriv ut PDF
Share
Användarbetyg: / 23
DåligtBra 
mangosemifreddo

Semifreddo betyder halvfryst och är en glass som kommer från Italien. I detta recept har TV-kocken Leila Lindholm smaksatt glassen med mango. När du gör semifreddo bör du äta den efter några timmar då den inte bör lagras för länge (blir väldigt hård).

Räcker till ca 8 portioner.

Ingredienser

4 st ägg
1 dl strösocker
2 dl mangopuré *
1 st lime, skalet av
2 dl vispgrädde
2 dl grekisk yoghurt, 10%

Gör så här

  • Separera äggulorna från vitorna (utan att det kommer någon äggula i vitorna).
  • Vispa gulorna med hälften av strösockret vitt och poröst i en bunke.
  • Rör i mangopuré och skal av 1 limefrukt i äggulorna.
  • Vispa grädden fluffig och vänd ihop den med yoghurt.
  • Vänd sedan ihop detta med mangosmeten.
  • Vispa äggvitorna med resterande strösocker till ett hårt vitt skum i en torr och ren bunke.
  • Vänd försiktigt ner skummet i mangosmeten.
  • Häll glassmeten i en ugnsform, skål eller plastlåda.
  • Frys den i 3–4 timmar så att den är "halvfryst".
  • Den ska vara mjuk i mitten.

* Fruktpuré på burk, hittar du bland barnmatsburkarna! Det finns superbra mangopuré och andra fruktpuréer som är perfekt grundstomme i både drinkar och desserter.

Källa: Kocken Leila Lindholm och TV4 (även bilden)

 

Annons


Annons