Du är här: Start | Recept | Yoghurtglass | Jordgubbsglass (yoghurt)
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Sök ...

Glassrecept.se

gör din egen glass, gott och enkelt

Jordgubbsglass (yoghurt)

E-postadress Skriv ut PDF
Share
Användarbetyg: / 80
DåligtBra 
Jordgubbsglass, yoghurt

Jordgubbsglass hör sommaren till och är en svensk klassiker. Detta recept innehåller yoghurt och fruktsocker och har därför ett lågt GI-värde för de som eftersträvar det. Då kaloriinnehållet är lågt så behöver du inte snåla med denna glass vid serveringen.

Receptet räcker till ca 6 (vanliga) portioner.

Ingredienser

225 g jordgubbar (färska eller frysta)
2 st ägg
3 msk fruktsocker
1 tsk vaniljsocker
4 dl turkisk yoghurt

Gör så här

  • Vispa ägg och socker.
  • Mosa jordgubbarna med en gaffel.
  • Blanda sedan jordgubbs-moset med ägg- och sockermixen, vänd ner yoghurten.
  • Rör till en jämn smet (använd gärna elvisp eller mixer).
  • Kör glasssmeten i din glassmaskin.
  • Saknar du en glassmaskin, häll glassmeten i en burk med lock och ställ in i frysen i ca 4 timmar. Ta ut och rör om ca 2-3 gånger under infrysningstiden – då blir iskristallerna mindre.

Låt glassen stå en stund i rumstemperatur innan den serveras. Stjälp upp den på ett uppläggningsfat och garnera gärna med färska jordgubbar.

Glassrecept.se har också några andra recept på jordgubbsglass

 

Annons


Annons