Du är här: Start | Recept | Yoghurtglass | Fläderblomsglass
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Sök ...

Glassrecept.se

gör din egen glass, gott och enkelt

Fläderblomsglass

E-postadress Skriv ut PDF
Share
Användarbetyg: / 8
DåligtBra 

Fläderblomsglass Detta recept på fläderblomsglass är skapat av Dessert-akademien (inspirationskälla skapad av Arla för storkök/restauranger). Hemmagjord glass uppskattas av de flesta, både stora och små. 

Ingredienser

2 st gelatinblad 
750 g rabarberpuré 
50 g fläderblommor 
175 g strösocker 
50 g honung 
50 g färskpressad citronsaft 
250 g matyoghurt (10%) 
250 g Kesella (10%) 

Gör så här
  • Blötlägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten i minst 5 minuter.
  • Koka upp rabarberpuré, fläderblommor, socker, honung och citronsaft.
  • Tillsätt de avrunna gelatinbladen och blanda väl.
  • Låt dra i 60 minuter.
  • Sila genom en chinoise (eller finmaskig sil) och tillsätt matyoghurt och Kesella.
  • Kör i glassmaskin. Saknar du glassmaskin rör regelbundet under infrysningen.
  • Frys in över natten.

Källa: Dessertakademien (2005)logo: Dessertakademien

 

Annons


Annons