Du är här: Start | Recept | Sorbetrecept
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Sök ...

Glassrecept.se

gör din egen glass, gott och enkelt

Glassrecept.se - sorbet-recept

MintsorbeSorbet innehåller till skillnad från vanlig glass även vatten och kan därför också kallas för isglass. En sorbet är oftast väldigt läskande och passar därför bra att äta varma sommardagar istället för att dricka något.

Här hittar du många recept från olika håll. Vi hoppas också att du som läsare skickar in dina favoritrecept hit om de saknas i samlingen.



Morots- och ingefärsgranita

E-postadress Skriv ut PDF
Share
Morots- och ingefärsgranita

Morot (latin: Daucus carota) har sitt ursprung från Afghanistan och är en av våra äldsta rotfrukter och kulturväxter. Den är väldigt allsidig och går att använda till väldigt mycket. Morot har ett högt näringsvärde och är rik på kostfiber, mineraler och antioxidanter. Höga halter av betakaroten som i kroppen omvandlas till A-vitamin är bra för att inte få försämrad syn.

Tack vare sin höga sockerhalt används moroten också ofta även i olika bakverk och desserter, som denna granita.

Receptet är på 4 prtioner.

Läs mer...
 

Nektarinsorbet

E-postadress Skriv ut PDF
Share
Användarbetyg: / 6
DåligtBra 
Nektarinsorbet

Nektarinsorbet kan du passa på att göra när det går att få tag på billiga nektariner i din affär eller på torget.

Räcker till ca 4 portioner.

Läs mer...
 

Passionsfruktsorbet

E-postadress Skriv ut PDF
Share
Användarbetyg: / 18
DåligtBra 

Passionsfruktsorbet Passionsfrukt kommer ursprungligen från de subtropiska delarna av Sydamerika. Idag odlas den dock i alla världsdelar. Passionsfrukt är ett bär med tjockt skal och innehåller mängder med frön omgivet av fruktkött. Smaken är frisk, mycket syrlig och aromatisk och passar utmärkt som smaksättare till sorbet. 

Läs mer...
 

Rabarbersorbet

E-postadress Skriv ut PDF
Share
Användarbetyg: / 31
DåligtBra 
Rabarbersorbet med kanelkaramell

På våren så börjar rabarbern växa tidigt i vår trädgård. Visst blir det rabarberpaj och rabarberkompott av den, men också härligt god rabarbersorbet. Här serverar vi den tillsammans med en flytande kanelkaramell och carambola (stjärnfrukt).

Beräknat för 4 portioner.

Läs mer...
 

Rödbetssorbet

E-postadress Skriv ut PDF
Share
Röddbetssorbet med riven pepparrot ovanpå en rödbetscarpaccio

Visst ser denna rödbetssorbet väldigt god ut?

Rödbetornas naturliga sötma gör sig väldigt bra i en sorbet, och den får en härlig färg. Denna förrätt/mellanrätt är skapad av den svenska konditormästaren Jan Hedh.

Läs mer...
 

Rödvinbärssorbet

E-postadress Skriv ut PDF
Share
Användarbetyg: / 8
DåligtBra 
Rödvinbärssorbet

I mitten/slutet av juli varje sommar dignar våra röda vinbärsbuskar av mogna bär. Vi plockar och äter direkt. Vi syltar och saftar och fryser in bär. Vi gör också en god rödvinbärssorbet. Denna sorbet går också att servera till vissa maträtter istället för gelé (våga prova).

Läs mer...
 
Sida 4 av 5

Annons


Annons