Du är här: Start | Recept | Sorbetrecept | Passionsfruktsorbet
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Sök ...

Glassrecept.se

gör din egen glass, gott och enkelt

Passionsfruktsorbet

E-postadress Skriv ut PDF
Share
Användarbetyg: / 18
DåligtBra 

Passionsfruktsorbet Passionsfrukt kommer ursprungligen från de subtropiska delarna av Sydamerika. Idag odlas den dock i alla världsdelar. Passionsfrukt är ett bär med tjockt skal och innehåller mängder med frön omgivet av fruktkött. Smaken är frisk, mycket syrlig och aromatisk och passar utmärkt som smaksättare till sorbet. 

 Ingredienser

2½ dl vatten 
1½ dl strösocker 
½ st pressad citron 
8 st passionsfrukt 
1 st äggvita 

 Tillagning
  • Koka upp vatten och socker till en sockerlag. Låt svalna.
  • Dela passionsfrukterna och gröp ur innehållet.
  • (Pressa genom en sil och mät så att det blir ca 1 dl passionssaft om du inte vill ha med fröna).
  • Häll sockerlag, pressad citron och passsionssaft i glassmaskinen.
  • Vispa äggvitan till styvt skum och blanda i.
  • Kör till sorbeten är fryst.

Servera med färska bär/frukter och t.ex. några chokladbitar av hög kvalitét.

 

Annons


Annons