Du är här: Start | Recept | Sorbetrecept | Mangosorbet
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Sök ...

Glassrecept.se

gör din egen glass, gott och enkelt

Mangosorbet

E-postadress Skriv ut PDF
Share
Användarbetyg: / 44
DåligtBra 

Mangosorbet Mango går att använda till mycket. Den passar utmärkt till förrätt, går att ha i en matig sallad som huvudrätt eller använda till desserten. Glassrecept.se ger dig här ett recept på en läskande mangosorbet. 

 Ingredienser

1 st mogen mango (ca 300 g) 
1 dl vatten 
1 dl socker 
1 msk pressad lime (eller citron

Gör så här:
  • Koka en sockerlag på vattnet och sockret, låt svalna
  • Mixa fruktköttet av mangon och smaka av med citron/limesaften
  • Kör i glassmaskin tills önskad konsistens uppnåtts
  • Frys
Ett tips från SIA glass

Vi ska också ge dig ett serveringstips från SIA på mangosorbet (egentillverkad eller deras)

Mangosorbet med ruccola och pinjenötterRosta lite pinjenötter i en torr stekpanna, lägg fina blad ruccola i iskallt vatten i ca 10 minuter. Kula upp mangosorbet, lägg på lite pinjenötter, ruccola och avsluta med ett par korn flingsalt.
Här har vi gjort en mellanrätt eller som vi ibland kallar det "pre" dessert, är det en dessert eller inte?

Mangosorbeten är frisk, söt och fräschar upp, för att göra en brygga från det salta till det söta så har vi lite pepprig ruccola som har lite nöt i smaken och till det har vi rostade pinjenötter som namnet till trots inte är en nöt utan ett frö, vi avslutar med lite sälta för att ge det hela en skjuts.

Friskt, sött, pepprigt, och lite salt.
Dessert eller inte?
Spelar ingen roll det är gott.

 

Annons


Annons