Du är här: Start | Recept | Sorbetrecept | Chokladsorbet
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Sök ...

Glassrecept.se

gör din egen glass, gott och enkelt

Chokladsorbet

E-postadress Skriv ut PDF
Share
Användarbetyg: / 44
DåligtBra 
Chokladsorbet 

Choklad finns det många sorter och smaker av idag. Detta gör att denna chokladsorbet kan varieras beroende på tillfället och hur den ska serveras. 

På sommarn passar denna chokladsorbet till ett rejält lass med solvarma jordgubbar eller en fruktsallad med exotiska frukter. Men med smak av choklad så kan du också äta den som den är utan något till.

Låt dig väl smakas. 

 Ingredienser

3 dl  vatten
1½ dl  strösocker
1 dl  kakao
½ tsk  snabbkaffepulver
½ tsk  vanillinsocker
250 g  smulad choklad (min 70%)

Så här gör du
  • Koka sockerlag av vattnet och strösockret
  • När lagen klarnat (dvs sockret lösts upp), tillsätt successivt kakaon och rör ut till en jämn blandning
  • Tillsätt kaffepulvret och vanillinsockret
  • Häll lagen över chokladen och rör tills allt smält
  • Låt svalna
  • Kör i glassmaskin tills önskad konsistens uppnåtts

Frys, låt chokladsorben gärna stå i frysen över natten så att smakerna får blomma ut och komma fram fullt ut.

Servera denna chokladsorbet med färska hallon, solvarma jordgubbar eller en fräsch fruktsallad med exotiska frukter.

 

Annons


Annons