Du är här: Start | Recept | Sorbetrecept | Citronsorbet (Jamie Olivers)
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Sök ...

Glassrecept.se

gör din egen glass, gott och enkelt

Citronsorbet (Jamie Olivers)

E-postadress Skriv ut PDF
Share
Användarbetyg: / 73
DåligtBra 

Jamie Olivers citronsorbet Ett recept på en läskande citronsorbet skapad av den välkände engelske kocken Jamie Oliver. Receptet återfinns i hans bok  jamies italien som utkom våren 2006. Detta recept räcker till ca 6 portioner. 

 Ingredienser

200 g  socker
2 dl  vatten
2 dl  pressad citron
1 st  citronskal från
1 msk  mascarpone, rågad 

Tillagning
  • Häll socker och vatten i en kastrull och koka upp. Sjud i ca 5 minuter tills sockerlagen är klar. Ta av från värmen och låt svalna i ca 15 minuter.
  • Tillsätt citronsaft och citronskal och därefter mascarponen. Rör om tills det är helt blandat.
  • Smaka av. Om citronerna är väldigt sura kan det behövas lite mer socker.
  • Kyl blandningen i ca 1 timme innan du börjar köra den i glassmaskinen. Det går också att göra den utan glassmaskin genom att regelbundet ta ur formen från frysen och röra med en gaffel (minst varje timme). Efter ca 3 timmar är den färdig att serveras.

Denna citronsorbet går att förvara i några dagar i frysen (täck formen med plastfolie). Står den längre börjar det bildas iskristaller i den. Servera den som den är från en skål eller i glas. Du kan också göra en snabb sås av rörda (färska) hallon till den.

 jamies italien hos Adlibris

 

Annons


Annons