Du är här: Start | Recept | Sorbetrecept | Kanel- och äppelsorbet
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Sök ...

Glassrecept.se

gör din egen glass, gott och enkelt

Kanel- och äppelsorbet

E-postadress Skriv ut PDF
Share
Användarbetyg: / 7
DåligtBra 
Desserttallrik

Recept på goda desserter dyker upp på de mest märkliga ställen. Detta recept är hämtat från försvarsmaktens uppvisningsgrupp Team Culinar och finns med i deras receptsamling.

På bilden till vänster ser du denna sorbet tillsammans med lite andra efterrätter på en desserttallrik.

Ingredienser

500 g Äpple
50 g Socker (vanligt)
50 g Muscovadosocker (ljust)
4 msk Citronsaft
35 g Honung
1 blad Gelatin
3 msk Calvados
1 msk Kanel
1 msk Kardemumma

Så här gör du

  • Skala och skär äpplena i mindre bitar.
  • Koka upp socker, citronsaft, honung och calvados.
  • Lägg i äppelbitarna och koka mjuka.
  • Häll i en mixer och mixa till en jämn massa (sila eventuellt).
  • Lägg i gelatinbladet och rör om.
  • Häll massan i din glassmaskin och låt den gå tills sorben är färdig.

Låt dig väl smaka

Källa: Försvarsmakten

 

Annons


Annons