Du är här: Start | Recept | Sorbetrecept | Krusbärssorbet
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Sök ...

Glassrecept.se

gör din egen glass, gott och enkelt

Krusbärssorbet

E-postadress Skriv ut PDF
Share
Användarbetyg: / 4
DåligtBra 
Röda krusbär Detta är en uppfriskande sorbet att göra i slutet av juli när dina krusbärsbuskar dignar av solmogna krusbär. Går att göra på både gröna, gula och röda krusbär, varför inte göra en sats av varje färgtyp och få fram en färgkombination när du serverar denna sorbet som dessert?

Ingredienser:

1 liter krusbär
1 bit färsk ingefära
3 dl socker
½ dl limejuice

Så här gör du

Koka krusbären mjuka med en skvätt vatten, ingefära, sockret och limejuicen.

Passera genom en finmaskig sil (eller en chinoise) så att kärnor och skal försvinner, det kan dock vara dekorativt att man blandar ner lite kärnor i sorbeten så den blir prickig och får mera liv.

Smaka av smeten med limejuice och socker, tänk på att den inte ska bli för söt och att smaken mildras en del när sorbeten är fryst.

Frys den i en metallskål och rör om då och då, där det börjar bli en issörja kan det vara läge att låta den bearbetas i en glassmaskin för att bli jämn och finkornig.

Servera i små glas och dekorera med färska krusbär och/eller kumcuatskivor. Vill man göra det festligare kan man servera den som småkulor på vaniljpanacotta eller vaniljmousse.

Vi har också ett recept på krusbärsglass

 

Annons


Annons