Du är här: Start | Recept | Sorbetrecept | Apelsinsorbet
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Sök ...

Glassrecept.se

gör din egen glass, gott och enkelt

Apelsinsorbet

E-postadress Skriv ut PDF
Share
Användarbetyg: / 43
DåligtBra 
Apelsinsorbet 

Detta är det första skrivna receptet här på Glassrecept.se Det är en läskande sorbet som behöver ca 3 timmar på sig i frysen innan du kan njuta av den (men en liten arbetsinsats då och då). Denna sats räcker till ca 5-6 portioner och vid serveringen så passar flisad chocklad och några myntablad bra att ha som garnering. 

Att ha en läskande hemmagjord sorbet en varm sommardag är en upplevelse.

Ingredienser

5 dlpressad apelsin
eller drickfärdig juice
3 stäggvitor
2-3 msksocker

Så här gör du

Sorbet är en glass av tex juice, mosade bär eller sylt som fryses till en halvfast massa, blandas med hårt vispade äggvitor och socker och sedan fryses färdig. Blir en lös, isig glass som är läskande och mager med frisk smak.

Med apelsin eller citron: Häll pressad apelsin eller drickfärdig juice i en låg form, tex en bakform. Låt formen stå i frys tills vätskan frusit till en halvfast massa, ca 1 timme. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret under kraftig vispning. Blanda skummet med den halvfrysta massan. Frys blandningen färdig i formen, ca 2 timmar. Rör några gånger under tiden så att sorbeten får jämn och smidig konsistens. Blandningen kan också fyllas i portionsformar och frysas ca 1 timme.

Tag ut sorbeten från frysen strax innan den ska serveras. Sorbet smälter snabbt. Skeda upp sorbeten i skål eller portionsglas. Garnera ev med färska bär, urkärnade druvor eller hinnfria apelsinklyftor. Servera genast, gärna med en spröd (choklad)kaka.

En portion med tillbehör ger ca  
Energi: 827 kJ / 198 kcal  
Fett: 6 g 
Fibrer: 1 g 

Källa: Coop Recept & Mer

 

Annons


Annons