Du är här: Start | Recept | Sorbetrecept | Svartvinbärssorbet med enbär
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Sök ...

Glassrecept.se

gör din egen glass, gott och enkelt

Svartvinbärssorbet med enbär

E-postadress Skriv ut PDF
Share
Användarbetyg: / 0
DåligtBra 
Svartvinbärssorbet med enbär Denna svartvinbärssorbet har också fått en mer "vuxen" smak genom att kryddas med enbär och lite gin. Vinbären ger mycket smak och deras syrlighet sätter extra piff på denna sorbet. Genom att den också innehåller lite alkohol blir den inte lika hård som en sorbet utan äggviteskum kan bli.

Ingredienser

2½ dl vatten
1 dl strösocker
5 st enbär
2 dl svartvinbärspuré
3 msk gin
vinbär (för garnering)

Gör så här

  • Lägg enbären i en mortel och stötta dem.
  • Koka upp vatten, socker och enbär till en lag.
  • Låt lagen svalna, sila den.
  • Gör svartvinbärspuré genom att mixa och passera svarta vinbär.
  • Blanda lagen med svartvinbärspuré och gin.
  • Kyl lagen ordentligt, gärna i frysen någon timme.
  • Häll issörjan i din glassmaskin, kör till en bra konsistens.

Vid servering, lägg upp i portionsskålar och garnera med färska vinbär.

Det går bra att göra sorbet utan glassmaskin om man använder bär som har mycket pektin, som t ex vinbär. Pektinet ger sorbeten en krämig och bra konsistens.
* Frys in sorbeten i en rostfri bunke.
* Vispa varje timme med en ballongvisp tills sorbeten fryst och fått en fin konsistens.

Receptet kommer ursrungligen från SvD och deras fotograf är Malin Hoelstad.

 

Annons


Annons