Du är här: Start | Recept | Sorbetrecept | Ananassorbet
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Sök ...

Glassrecept.se

gör din egen glass, gott och enkelt

Ananassorbet

E-postadress Skriv ut PDF
Share
Användarbetyg: / 71
DåligtBra 
Ananassorbet

Ananas är en av mina favoritfrukter så även denna ananassorbet. Luftig och lätt att föräta sig på med en härligt frisk smak av ananas - passar utmärkt i sommarvärmen att läska sig med.

Räcker till 5-6 portioner.

Ingredienser

1 st ananas, mogen
1 dl vatten/apelsinjuice
½ st citron, saften från
2 dl vit sirap
2 st äggvitor

Gör så här

  • Skär bort toppen, dela ananasen i 4 delar.
  • Ta bort stammen i mitten och skär bort ytterskalet.
  • Du bör få 450-550 g fruktkött, skär i mindre bitar och lägg i din mixer.
  • Tillsätt vatten/apelsinjuice, sirap och citronsaft.
  • Mixa ordentligt till en jämn smet (minst 1 min på hög fart).
  • Sätt i kylskåpet för att kallna och låta smakerna gå in i varandra.
  • Vispa äggvitorna till ett hårt skum (det ska bli toppar).
  • Kör sorbetsmeten i din glassmaskin.
  • När du ser att den börjar tjockna, tillsätt äggviteskummet och kör färdigt.
  • Frys ananassorbeten i en tät förpackning.

Ta fram och ställ i kylskåp ca 15 minuter innan servering, tänk på att sorbet smälter fort.

 

 

Annons


Annons