Du är här: Start | Recept | Sorbetrecept | Nektarinsorbet
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Sök ...

Glassrecept.se

gör din egen glass, gott och enkelt

Nektarinsorbet

E-postadress Skriv ut PDF
Share
Användarbetyg: / 6
DåligtBra 
Nektarinsorbet

Nektarinsorbet kan du passa på att göra när det går att få tag på billiga nektariner i din affär eller på torget. Genom att använda apelsinjuice istället för vatten blir det bättre färg och mer smak.

Räcker till ca 4 portioner.

Ingredienser

500 g
nektariner, fruktköttet
2 dl apelsinjuice eller vatten
1½ dl vit sirap
½ st
citron, saften från

Gör så här

  • Skär de mogna nektarinerna (ca 6-7 st) i små bitar ner i en kastrull.
  • Häll i apelsinjuice/vatten och koka upp.
  • Låt sjuda i ca 8-10 minuter under lock.
  • Tillsätt sirapen, rör om och se till att de blir ordentligt upplöst.
    (sirap innehåller glukos och ger mindre sockerkristaller i sorbet än vanligt socker)
  • Ställ kastrullen åt sidan och låt svalna.
  • Häll smeten i din mixer och tillsätt citronsaften (1-2 msk).
  • Mixa tills den blir riktigt jämn (minst 1 minut).
  • Kyl smeten i några timmar (eller över natten) i kylskåpet.
  • Kör i din glassmaskin, frys sedan.

Ta fram ca 15 minuter innan och ställ i kylskåpet, tänk på att sorbet i rumstemperatur smälter snabbt. Servera till apelsinsallad eller en tropisk fruktsallad.

 

 

Annons


Annons