Du är här: Start | Recept | Sorbetrecept | Jordgubbssorbet
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Sök ...

Glassrecept.se

gör din egen glass, gott och enkelt

Jordgubbssorbet

E-postadress Skriv ut PDF
Share
Användarbetyg: / 39
DåligtBra 
Jordgubbssorbet

Denna jordgubbssorbet är relativt enkel att göra och ger en frisk och härlig smak av solmogna jordgubbar. I jordgubbstider på sommaren kan det vara roligt att få prova  flera olika recept.

Räcker till ca 4-6 portioner.

Ingredienser

½ l färska jordgubbar
2 dl vatten
1 dl
strösocker
1 msk färskpressad citronsaft
2 st äggvitor
2 msk strösocker
½ dl vit sirap
eventuellt citronmeliss, färsk

Gör så här

  • Koka upp vattnet och sockret och sjud i 3-5 minuter till en simmig lag.
  • Låt sockerlagen svalna något.
  • Rensa jordgubbarna och mixa ordentligt.
  • Blanda med sockerlagen och tillsätt citronsaften. Blanda väl.
  • Ställ blandningen i kylskåpet att kallna i någon timme eller två.
  • Vispa äggvitorna tillsammans med 2 msk strösocker till ett hårt skum.
  • Börja köra sorbetblandningen i din glassmaskin.
  • Tillsätt den vita sirapen samtidigt som du börjar köra.
  • Äggviteskummet tillsätts i sorben när den börjar bli halvfast.
  • Fortsätt tills jordgubbssorben är fast, frys sedan i tät form.

Sorbet kan du göra långt i förväg och ha i frysen. Ta fram och ställ i kylskåpet 15 minuter innan servering. Vid serveringen garnerar du med ¼ bitar av färska jordgubbar och/eller några citronmelissblad. Servera några spröda kakor till. Tänk på att sorbet smälter fort i rumstemperatur.

Du kanske också vill prova att göra denna jordgubbsglass?

 

Annons


Annons