Du är här: Start | Recept | Sorbetrecept | Rabarbersorbet
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Sök ...

Glassrecept.se

gör din egen glass, gott och enkelt

Rabarbersorbet

E-postadress Skriv ut PDF
Share
Användarbetyg: / 31
DåligtBra 
Rabarbersorbet med kanelkaramell

På våren så börjar rabarbern växa tidigt i vår trädgård. Visst blir det rabarberpaj och rabarberkompott av den, men också härligt god rabarbersorbet. Här serverar vi den tillsammans med en flytande kanelkaramell och carambola (stjärnfrukt).

Beräknat för 4 portioner.

Ingredienser

300 g rabarber
2 dl strösocker
1 dl vatten
1 msk glukos (köps på apoteket)
2 st äggvitor

Gör så här

  • Skölj och skala eventuellt rabarbern beroende på hur grov den är.
  • Skär rabarbern i mindre bitar.
  • Koka rabarbern mjuk i vatten och socker i en kastrull 8-10 min.
  • Mixa rabarbern slät med mixerstav eller i en (liten) matberedare.
  • Tillsätt glukos och låt kallna.
  • Vispa äggvitorna till ett riktigt fast skum, gärna med elvisp.
  • Vänd ner äggvitorna i rabarbern.
  • Frys smeten i en glassmaskin enligt anvisningarna för din maskin.
  • Alternativ: frys massan i en bunke och vispa med max 30 min mellanrum med elvisp tills sorbeten frusit klart.

Göra kanelkaramellsåsen

1 dl strösocker
1 dl vatten
2 st kanelstänger
  • Blanda socker, vatten och kanelstänger i en kastrull.
  • Låt koka till en simmig lag.
  • Ta upp kanelstängerna och låt lagen kallna.

Fördela sorbeten i glas eller på assietter. Ringla över kanelkaramellen och servera sorbeten med frukt tex carambola.
Tänk på att du du inte kan göra kanelkaramellen i förväg, den måste göras samma dag som den ska serveras, annars har du bara en stor klump.

Detta recept och bilden kommer från:   ica_logo

 

 

Annons


Annons