Du är här: Start | Recept | Sorbetrecept | Jordgubbs- och kiwisorbet
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Sök ...

Glassrecept.se

gör din egen glass, gott och enkelt

Jordgubbs- och kiwisorbet

E-postadress Skriv ut PDF
Share
Användarbetyg: / 57
DåligtBra 
Jordgubbs- och kiwi-sorbet

Denna jordgubbs- och kiwisorbet är härlig att äta en varm sommardag. Eller varför inte en kall vinterdag för att påminna om den sommar som kommer?

Räcker till 4-6 portioner.

Ingredienser

1 l färska jordgubbar
6 st kiwi, stora
1 dl vaniljsocker
1½ dl vatten
1 tsk citronsaft

Gör så här

  • Värm vaniljsocker och vatten i en liten kastrull på medellåg värme tills sockret löser sig helt.
  • Låt svalna i kylskåpet i ca 1 timme.
  • Rensa och skölj jordgubbarna, dela i mindre bitar.
  • Skala kiwin och skär i bitar.
  • Med en mixer, mosa jordgubbarna och kiwin tillsammans till en slät puré.
  • Sila för att ta bort frön, om så önskas.
  • Vispa den kylda sockerlagen, fruktpurén och 1 tsk citronsaft.
  • Ställ in i kylskåpet tills smeten är ordentligt kyld.
  • Frys blandningen i din glassmaskin enligt tillverkarens anvisningar.

Denna sorbet kommer att ha en mjuk konsistens och kan ätas direkt. Alternativet är att placera sorbeten i en lufttät behållare i frysen för att hårdna ytterligare. Denna sorbet är väldigt uppfriskande i sin smak och passar att bjuda på en varm sommardag. Har du den som dessert kan du servera den med lite vaniljkräm som är kokt på äkta vaniljstång.

 

Annons


Annons