Du är här: Start | Recept | Sorbetrecept | Havtornssorbet
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Sök ...

Glassrecept.se

gör din egen glass, gott och enkelt

Havtornssorbet

E-postadress Skriv ut PDF
Share
Användarbetyg: / 14
DåligtBra 
Havtornssorbet I kock VM januari 2011 (Bocuse d'Or i Lyon i Frankrike) kom Tommy Myllymäki 2:a. I desserten så serverades bl.a. denna havtornssorbet. Det ligger många månaders förberedelse och träning för att få ihop en VW-meny.

Vill du smaka på Tommy's mat i verkligheten? Kom då till Julita Värdshus i sommar.

Receptet räcker till ca 6 kulor/portioner.


Ingredienser

1 st gelatinblad, blötlagt
250 g havtornspuré
125 g sockerlag

Gör så här

  • Havtornspuré är mixade ochg silade havtornsbär. Detta för att få bort kärnor och skalbitar.
  • Sockerlag består av 50% socker och 50% vatten som värmts upp för att sockret ska lösa sig, sedan fått svalna.
  • Smält gelatinet och blanda ihop övriga ingredienser.
  • Värm inte upp havtornspurén, då försvinner den fräscha smaken.
  • Frys i en glassmaskin
  • Om du gör det i frysen - rör då med jämna mellanrum (varje 20-30 minuter), använd gärna en gaffel.
De övriga recepten som ingår i denna dessert kommer att publiceras på Gott i Gott Gott's hemsida snart.
 

Annons


Annons