Du är här: Start | Recept | Sorbetrecept | Kiwi- och limesorbet
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Sök ...

Glassrecept.se

gör din egen glass, gott och enkelt

Kiwi- och limesorbet

E-postadress Skriv ut PDF
Share
Användarbetyg: / 31
DåligtBra 
Kiwi- och lime-sorbet

Att koppla ihop kiwi och lime i en sorbet blir en utmärkt kombination. Tillsammans blir det en fin balans mellan den söta kiwin och det sura i limen.

Vissa recept med kiwi låter kärnorna vara kvar, de ger dock lätt en besk smak så därför tar vi bort dom i detta.

Ingredienser

2 st limefrukter
2 dl strösocker
1 dl vatten
10 st kiwi, stora
Om du vill

½ dl limoncello

Gör så här

  • Tvätta limefrukterna noggrant.
  • Riv skalet av de två limefrukterna  ned i en liten kastrull.
  • Tillsätt sockret och vattnet och låt koka upp, koka på svag värme i 10 minuter.
  • Låt svalna något.
  • Skala kiwin och lägg i en mixer.
  • Pressa saften ur de två limefrukterna och häll över.
  • Häll i sockerlagen med limeskalen.
  • Mixa riktigt ordentlig.
  • Häll igenom en finmaskig sil eller chinois för att få bort kärnorna och skalbitarna.
  • Tillsätt eventuellt ½ dl limoncello (likör).
  • Kyl smeten (gärna över natten).

Kör sedan smeten i din glassmaskin till en korning konsistens och sedan in i frysen. Har du ingen maskin får du frysa och röra om med en gaffel varje halvtimme. Utan limoncello så låter du sorben mjuka i kylen 15-30 min innan servering. Med limoncello i kan du servera direkt då alkoholen håller den mjuk.

Varför inte servera denna sorbet till en Amerikansk Cheesecake? Du hittar ett bra recept på Gott i Gott Gott

OBS! Då vanlig grön kiwi innehåller enzymet actinidin passar den inte som smaksättning för glass (då detta enzym bryter ner proteinet i mjölkprodukter). Det går dock bra med gul kiwi som saknar detta enzym.

 

Annons


Annons