Du är här: Start | Recept | Sorbetrecept | Körsbärssorbet
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Sök ...

Glassrecept.se

gör din egen glass, gott och enkelt

Körsbärssorbet

E-postadress Skriv ut PDF
Share
Användarbetyg: / 32
DåligtBra 
Körsbärssorbet

En smak som hör högsommaren till är körsbär. Solmogna bär som plockas direkt från trädet och äts. Det finns fler användningsområden och det går t.ex. att göra en smakrik sorbet av dessa bär.

Ingredienser

5 dl körsbär
1 dl torrt vitt vin
2 dl vatten
1 dl socker
½ citron, saften från

Gör så här

  • Kärna ur körsbären.
  • Kör bären snabbt i en mixer.
  • Blanda körsbärssmeten med vatten, vin, socker och citronjuice.
  • Koka upp och sjud några minuter till sockret löst sig.
  • Låt det hela kallna.
  • Smaka eventuellt av med mera citronsaft.
  • Kör i glassmaskin i 20-40 minuter.

Har man ingen maskin tar det längre tid. Ställ i så fall in smeten i en skål i frysen i 3-4 timmar, och rör om varje kvart till önskad konsistens (ju oftare man rör desto bättre konsistens).

När sorbeten är klar, servera på en gång eller plasta och spara högst två dagar i frysen.

Tina och rör om innan servering. Servera med färska körsbär på toppen.

Tips: Önskar du en lite sötare sorbet så rör ner några skedar honung medans den sjuder.

Prova gärna också vårt recept på körsbärsglass med choklad och nötter.

 

Annons


Annons