Du är här: Start | Recept | Sorbetrecept | Morots- och ingefärsgranita
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Sök ...

Glassrecept.se

gör din egen glass, gott och enkelt

Morots- och ingefärsgranita

E-postadress Skriv ut PDF
Share
Användarbetyg: / 0
DåligtBra 
Morots- och ingefärsgranita

Morot (latin: Daucus carota) har sitt ursprung från Afghanistan och är en av våra äldsta rotfrukter och kulturväxter. Den är väldigt allsidig och går att använda till väldigt mycket. Morot har ett högt näringsvärde och är rik på kostfiber, mineraler och antioxidanter. Höga halter av betakaroten som i kroppen omvandlas till A-vitamin är bra för att inte få försämrad syn.

Tack vare sin höga sockerhalt används moroten också ofta även i olika bakverk och desserter, som denna granita.

Receptet är på 4 prtioner.

Ingredienser

0,5 dl strösocker
1,5 msk vatten
2,5 dl morotsjuice
2,5 dl apelsinjuice
1 tsk finriven färsk ingefära

Gör så här

  • Koka upp socker och vatten i en kastrull på svag värme till en klar lag.
  • Ta bort kastrullen från värmen.
  • Blanda i morotsjuice, apelsinjuice och ingefära.
  • Vispa så att sockerlagen blandas ordenligt med juicen.
  • Häll blandningen i en form och ställ in i frysen.

När en frusen skorpa har bildats, rör om med en gaffel. Fortsätt att röra om var tjugonde minut tills granitan har stelnat. Det brukar ta ca 2-3 timmar.

Ett alternativ är att låta granitan frysa nästan helt (det tar 3-4 timmar) och sedan skrapa flagor av den med en gaffel.

Serveras i kylda små skålar eller glas.

Receptet är hämtat från DI Weekend #9-2010 och är skapat av systrarna Eisenman.

 

Annons


Annons