Du är här: Start | Recept | Sorbetrecept | Champagnesorbet
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Sök ...

Glassrecept.se

gör din egen glass, gott och enkelt

Champagnesorbet

E-postadress Skriv ut PDF
Share
Användarbetyg: / 21
DåligtBra 
champagnesorbet

 

Sorbet är lättare än vanlig glass eller parfait. Denna champagnesorbet passar vid många festliga tillfällen och skapar en riktig feststämning. Varför inte som välkomstdrink till nyårsfesten eller som svalkande avslutning på ett sommarkalas?

Detta recept är beräknat att räcka till 8 portioner.

Ingredienser

2½ dl torrt vitt mousserande vin
1½ dl strösocker
1½ dl kallt vatten
1 msk pressad citron eller lime
1 st uppvispad kall äggvita
flagnad mandel eller violblomblad
1 flaska mousserande vin (eller champagne)

Gör så här

  • Häll vinet i kastrull, koka upp och låt sjuda ett par minuter. (Alkoholen behöver i princip koka bort, annars fryser inte glassen.)
  • Låt kallna och kyl.
  • Blanda ihop alla ingredienser.
  • Häll smeten i glassmaskin. Låt sedan maskinen jobba tills glassen är smidig och vitskummig.
  • Forma kulor och lösfrys på bricka.
  • Lägg i burk med bakplåtspapper mellan lagren, förvara i frys till serveringsdags.

Servera sorbetkulorna i cocktailglas med iskallt mousserande vin runtomkring. Lägg sedan på lite flagnad mandel eller violblomblad (de är ätbara).

Vi har också ett recept på en lyxig champagnesorbet


Källa: ICA-kuriren

 

Annons


Annons