Du är här: Start | Recept | Sorbetrecept | Rödvinbärssorbet
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Sök ...

Glassrecept.se

gör din egen glass, gott och enkelt

Rödvinbärssorbet

E-postadress Skriv ut PDF
Share
Användarbetyg: / 8
DåligtBra 
Rödvinbärssorbet

I mitten/slutet av juli varje sommar dignar våra röda vinbärsbuskar av mogna bär. Vi plockar och äter direkt. Vi syltar och saftar och fryser in bär. Vi gör också denna goda rödvinbärssorbet. Denna sorbet går också att servera till vissa maträtter istället för gelé (våga prova).

Röda vinbär har odlats med säkerhet i över 300 år och från Jämtland och norrut så växer den även vilt i buskage och steniga ställen.

Ingredienser

½ l röda vinbär
1 dl citronsaft, färskpressad
1 dl vatten
2 dl florsocker
1 äggvita

För garnering
Vinbärsklasar och/eller citronmeliss

Gör så här

  • Repa bären från busken, skölj och mosa dem med en gaffel.
  • Blanda ner citronsaften, vatten och florsocker.
  • Vispa äggvitan till hårt skum och vänd ner den i smeten.
  • Kör sedan smeten i din glassmaskin, saknar du en så gör följande:
  • Lägg smeten i en form och ställ den i frysen i 3-4 timmar.
  • Rör då och då i smeten så bildas inte så många iskristaller.

Skeda upp sorbeten i coupeglas och garnera med vinbärsklasar och/eller citronmeliss.

Det finns också ett recept på rödvinbärsglass

 

Annons


Annons