Du är här: Start | Recept | Sorbetrecept | Fläderblomssorbet
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Sök ...

Glassrecept.se

gör din egen glass, gott och enkelt

Fläderblomssorbet

E-postadress Skriv ut PDF
Share
Användarbetyg: / 9
DåligtBra 
Fläderblomssorbet 

Denna sorbet ska du passa på och göra när flädern står i full blom. Fläder är en doft/smak som hör den svenska sommaren till. Receptet ger dig ca 1 liter så du inte behöver snåla när du ska äta den.

Vill du prova något nytt gör du en jordgubbssoppa och serverar tillsammans med fläderblomsorben som en mellanrätt. 

Ingredienser

20 st blomklasar av fläder 
1½ dl socker 
1 l vatten 
1 st citron 
1 st äggvita 

Gör så här
  • Koka upp vattnet och lägg i blomklasarna
  • Skala citronen, ta bort alla kärnor och skär den i små bitar
  • Lägg citronbitarna i vattnet och låt sjuda med i 15 minuter
  • Ta bort kastrullen från plattan och låt stå och dra i 15 minuter
  • Sila avkoket
  • Tillsätt sockret och vispa tills det löst sig
  • När saften svalnat är det dags att frysa den
  • Vispa äggvitan och vänd ner den när sorben börjar att stelna

Servera denna sorbet med en färgrik sås av jordgubbar eller hallon.

 

Annons


Annons