Du är här: Start | Recept | Glassrecept | Plommonglass
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Sök ...

Glassrecept.se

gör din egen glass, gott och enkelt

Plommonglass

E-postadress Skriv ut PDF
Share
Användarbetyg: / 5
DåligtBra 
Plommonglass

Under hösten så brukar plommonträdet hemma digna av mogna plommon. Vi har själva massor med viktoriaplommon på vårat träd.  Att då göra en god glass på detta recept för att njuta av senare på kvällen är då utmärkt tidsfördriv.

Kärnar du ur plommonen går de också bra att frysa in och användas som råvara vid senare tillfälle.

Ingredienser

300 g plommon
½ dl socker
2 st äggvitor
2 dl vispgrädde

Så här gör du

  • Lägg plommonen i en kastrull och låt dom smälta ner lite.
  • Tillsätt socker och låt puttra några minuter tills frukterna faller isär.
  • Ta bort kärnorma och låt krämen svalna.
  • Vispa äggvitorna till hårt skum.
  • Vispa grädden (inte för hårt).
  • Vänd ner plommonkrämen i grädden.
  • Vänd ner äggvitorna.
  • Frys i din glassmaskin och sedan i frysen.

Tänk på att ta fram glassen en stund innan servering. På bilden serveras plommonglass med en sabayon-sås smaksatt med ingefära.

 

Annons


Annons