Du är här: Start | Recept | Glassrecept | Björnbärsglass
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Sök ...

Glassrecept.se

gör din egen glass, gott och enkelt

Björnbärsglass

E-postadress Skriv ut PDF
Share
Användarbetyg: / 26
DåligtBra 
Björnbärsglass

I denna björnbärsglass använder vi färska björnbär som på hösten går att köpa  i affärerna och torghandeln. Glassen har mycket smak och passar bra att äta efter en god middag .

Ingredienser

1 st vaniljstång
250 g björnbär
2 dl socker
2 st ägg
2½ dl mjölk (3%)
2 dl vispgrädde

Gör så här

  • Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna.
  • Blanda vanilj, björnbären och lite av sockret i en skål.
  • Mosa bären med en gaffel.
  • Vispa äggen och resten av sockret poröst (ca. 5 min).
  • Tillsätt mjölken och sjud försiktigt under ständig omrörning i en kastrull tills den tjocknar (sker vid 82-85oC).
  • Låt smeten svalna.
  • Tillsätt bärblandningen och grädden (vispa den inte!).
  • Har du tid, låt blandningen stå över natten i kylskåp (vid 4oC).
  • Håll smeten i din glassmaskin och följ anvisningarna för den.

Om glassen är fryst när det är dags för servering. Flytta den till kylskåpet ca 30 min innan ni ska äta den. Servera med färska bär och njut av den.

Vill du inte använda spisen? 
Då kan du prova detta recept på björnbärsglass som vi har. 

Receptet kommer från coop logo

 

Annons


Annons