Du är här: Start | Recept | Glassrecept | Röd krusbärssorbet
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Sök ...

Glassrecept.se

gör din egen glass, gott och enkelt

Röd krusbärssorbet

E-postadress Skriv ut PDF
Share
Användarbetyg: / 51
DåligtBra 
Röd krusbärssorbet

Denna röda krusbärssorbet kan förberedas lång tid i förväg. Det är en mild och svalkande sorbet som du gör på riktigt mogna krusbär.

Beräknat för 6 personer.



Ingredienser

1 st gelatinblad
1 l röda krusbär, väl mogna
1 dl vatten
1 dl strösocker
mandelbiskvier

Gör så här

  • Blötlägg gelatinbladet 5 min.
  • Koka samman krusbär och vatten i en kastrull tills bären kokat sönder.
  • Tillsätt sockret och sjud vidare några minuter, tills sockret löst sig.
  • Ta kastrullen från plattan och rör ner gelatinbladet i de heta krusbären.
  • Passera genom en finmaskig sil.
  • Låt svalna.
  • Kör purén i glassmaskin ca 30 min.
  • Häll över i en bunke och ställ i frysen.

Ställ sorbeten i kylen ca 30 min före servering. Lägg upp sorbeten med en varm sked eller skopa. Servera mandelbiskvier till.

Fotograf är Holger Edström och receptet kommer från  allt_om_mat-logo

Vi har också ett annat recept på krusbärssorbet

 

Annons


Annons