Du är här: Start | Recept | Glassrecept | Morotsglass
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Sök ...

Glassrecept.se

gör din egen glass, gott och enkelt

Morotsglass

E-postadress Skriv ut PDF
Share
Användarbetyg: / 28
DåligtBra 
Morotsglass

En glass som kanske hör hösten till är morotsglass. Men då vi kan köpa (bra) morötter året om så passar den att göra under alla årstider. Roligt att det dyker upp allt fler små glasstillverkare och som gärna delar med sig av sina recept.

Räcker till 4-6 portioner.

Ingredienser

4 dl vispgrädde
1½ dl strösocker
2 st ägg
3 kryddmått kanel
3 kryddmått kardemumma
3 kryddmått vaniljpulver (ekologisk)
2 st morötter (medelstora)

Gör så här

  • Låt grädden sjuda i kastrull.
  • Blanda ägg och socker i en bunke tillsammans med vanilj, kardemumma och kanel.
  • Blanda samman grädden med de övriga ingredienserna.
  • Skala, dela morötterna i några större bitar och koka i vatten (ca 1/4 del) i en liten kastrull till de är mjuka.
  • Häll av det kokheta vattnet i en värmesäker SKÅL så att du kan använda det senare.
  • Låt morötterna och vattnet svalna något.
  • Stavmixra morötterna till smidig puré genom att hälla tillbaka lite i taget av vattnet.
    Det är inte alls säkert att du behöver allt vatten.
  • Blanda samman med de övriga ingredienserna.
  • Smaka av.
  • Öka på någon av de tre kryddorna om du vill att någon smak skall vara mer framträdande!
  • Låt glasssmeten svalna en god stund i kylen.
  • Häll sedan i glassmaskinen.
  • Alt. ställ bunken i frysen och rör om med jämna mellanrum (20-30 min) under flera timmar.
  • Lägg i passande frysburk.

På bilden ser du också passande rån, gjorda av Muscavadokakor som glaserats med Philadelphiaost och riven morot.

Receptet och bilden kommer från Mormor Magdas därproducerade glass.

 

Annons


Annons