Du är här: Start | Recept | Glassrecept | Dark Forrest-glass
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Sök ...

Glassrecept.se

gör din egen glass, gott och enkelt

Dark Forrest-glass

E-postadress Skriv ut PDF
Share
Användarbetyg: / 73
DåligtBra 
Dark Forrest-glass (innehåller hallon och blåbär)

Recept på en glass med namnet Dark Forrest. Detta då den innehåller våra skogsbär hallon och blåbär, som du kan plocka i de mörka skogarna. Receptet är hämtat från boken Mina efterrätter av Elisabeth Johansson

Receptet är beräknat för 8 portioner

Ingredienser

4 dl mjölk
3 dl vispgrädde
1 st vaniljstång, snittad och urskrapad
6 st äggulor
2 dl strösocker
Rårörda skogsbär
1 dl hallon, mosade
1 dl blåbär, mosade
2 msk strösocker
100 g mörk choklad, hackad

Gör så här

  • Koka upp mjölk och grädde med vaniljstång och frön i en rostfri kastrull.
  • Vispa äggulor och socker luftigt.
  • Häll den varma gräddblandningen över gulorna, häll tillbaka smeten i kastrullen.
  • Sjud blandingen under kraftig vispning till 85 C eller tills den börjar tjockna.
  • Ta bort kastrullen från värmen, det är viktigt med temperaturen och att det inte börjar koka.
  • Häll smeten i en bunke och kyl ner (gärna över natten).
  • Rör bären med sockret till det har lösts upp.
  • Rör ner bären i glassmassan och kör i din glassmaskin.
  • På slutet, vänd ner nästan all choklad i glassen, spara lite till garnering.
  • Sätt in glassen i frysen i minst en timme så den stabiliserar sig.

Serveras i portionsglas eller strutar och strö över lite hackad choklad. Lägg gärna också på lite färska bär och servera glassen med den hemmagjorda likör som det också finns recept på i boken.

Receptet kommer från Elisabeth Johanssons bok Mina efterrätter

Bokomslaget för

 

Annons


Annons