Du är här: Start | Recept | Glassrecept | Punchglass
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Sök ...

Glassrecept.se

gör din egen glass, gott och enkelt

Punchglass

E-postadress Skriv ut PDF
Share
Användarbetyg: / 27
DåligtBra 
Punchglass med sockerkokta persikor

En god glass för vuxna. Punchglass går bra att ha i frysen och passar att ta fram både till vardags och till fest. För att få en bra konsistens så gäller det att glasssmeten fått kallna ordentligt och du har en glassmaskin som kyler.

Ger dig drygt 1 liter god glass.

Ingredienser

5 dl vispgrädde
5 dl mjölk
1 dl rårörsocker
6 st äggulor
¾ dl punsch

Gör så här

  • Blanda mjölk, grädde och hälften av sockret i en rymlig kastrull och koka upp.
    Passa så det inte kokar över.
  • Låt blandningen sjuda utan lock ca 20 min.
  • Vispa äggulor och resten av sockret i en stor bunke tills det blir pösigt.
  • Vispa ner gräddblandningen i äggulevispet.
  • Häll tillbaka alltihop i kastrullen och värm under vispning till max 85°C.
  • Häll snabbt tillbaka i bunken och låt smeten kallna (gärna över natten i kylskåp).
  • Häll smeten i en glassmaskin och kör till en frusen, krämig konsistens.
  • Lägg över glassen i en plastburk med tättslutande lock och förvara i frysen.
  • Ta fram den ca 15 min före servering så går den lätt att skeda upp.

Serveringstips

Skär 2 st persikor i bitar och sjud dem tillsammans med ½ dl rårörsocker tills de blir lite mjuka. Servera dem ljumna till glassen.

Receptet och bilden kommer från  Allt om mat logotype

 

Annons


Annons