Du är här: Start | Recept | Glassrecept | Cassataglass, Italiensk
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Sök ...

Glassrecept.se

gör din egen glass, gott och enkelt

Cassataglass, Italiensk

E-postadress Skriv ut PDF
Share
Användarbetyg: / 33
DåligtBra 
Italiensk cassataglass

Italiensk glass tillhör den bästa i världen och den populäraste är nog Cassataglassen. Vi har därför bestämt oss för att publicera ytterligare ett recept av denna utsökt goda glass.

Njut av en riktigt god glass.

Ingredienser

3 st äggulor
1 dl florsocker
1 msk flytande Glykos
2½ dl vispgrädde
1 dl matlagnings- eller Turkisk yoghurt
½ dl kakfyllning
½ dl röda och gröna cocktailbär,
½ dl korinter eller hackade russin
½ dl skalad och hackad mandel
¾ tsk romarom
½ dl utspädd apelsinsaft (eller vatten)

Gör så här

  • Låt kakfyllning, cocktailbär, korinter och mandel dra i romarom + apelsinsaft ungefär en timme.
  • Vispa gulor, socker och glykos vitt och poröst.
  • Blanda ned smaksättningen och youghurt.
  • Vispa grädden och vänd ner den i krämen.
  • Kör i glassmaskin.
  • Häll massan i form med lock och förvara i frysen.

Går även att frysa in utan glassmaskin, rör i så fall om i glassen varje halvtimme under de ca 3 timmar det tar att frysa in glassen.

Tips !
Romarom + apelsinsaft går bra att byta ut mot ½ dl riktig Rom eller Apelsinlikör!

Receptet och bilden är hämtat från  oetkerlogo

 

Annons


Annons