Du är här: Start | Recept | Glassrecept | Senapsglass Dijon
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Sök ...

Glassrecept.se

gör din egen glass, gott och enkelt

Senapsglass Dijon

E-postadress Skriv ut PDF
Share
Användarbetyg: / 37
DåligtBra 
Senapsglass, serverad till gravlax

 

Prova något nytt till årets julbord. Varför inte servera en senapsglass till den gravade laxen istället för den klassiska hovmästarsåsen?

Detta recept ger en ordentlig sats som räcker flera gånger. Vem vet, du kanske t.o.m. vågar prova med en klick glass på en bit skinka också.

Ingredienser

5 dl vispgrädde
2½ dl mjölk (3 %)
½ tsk curry (t.ex. Madras)
½ tsk vaniljextrakt
1 nypa salt
6 st äggulor
2½ dl farinsocker
6 msk Dijon-senap

Gör så här

  • Koka försiktigt upp grädde, mjölk, curry, vanilj och salt i en tjockbottnad kastrull under omrörning.
  • Under tiden, vispa ihop äggulor och farinsocker i en stor (metall)skål tills den blir tjock och krämig.
  • Håll i den varma gräddblandningen långsamt, vispa hela tiden. Häll sedan tillbaka blandningen i kastrullen.
  • Värm upp på medelvärme under ständig omrörning med en träsked, tills blandningen är tjock nog att belägga baksidan av skeden och har nått en temperatur på ca 82 ° C (OBS! Får inte koka).
  • Häll blandningen genom en finmaskig sil ner i en ren skål och låt svalna i ett isbad.
  • Vispa i senapen, fortsätt sedan att röra om då och då tills blandingen är riktigt kall.
  • Kör nu smeten i din glassmaskin.
  • Förvaras sedan i frysen i en lufttät behållare.

Serveras i små kulor på den gravade laxen tillsammans med lite fiskrom. Strö gärna lite färsk finhackad dill över.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Annons


Annons