Du är här: Start | Recept | Glassrecept | Messmör- och whiskyparfait
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Sök ...

Glassrecept.se

gör din egen glass, gott och enkelt

Messmör- och whiskyparfait

E-postadress Skriv ut PDF
Share
Användarbetyg: / 30
DåligtBra 
messmoer_whiskyparfait TV4 har en matserie där man åker runt på olika platser i Sverige och låter amatörkockar träffas och tävla mot varandra. För 1 år sedan (i november 2009) var Lotta Hed från Sandviken med och gjorde dettaa parfaitrecept med norrlännsk touch.

Ingredienser

3 dl vispgrädde
1 dl messmör
4 st äggulor
1 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1,5 msk whisky

Gör så här

  • Vispa grädden hårt
  • Vispa äggulor och florsocker
  • Vänd ner i grädden
  • Tillsätt vaniljsocker, messmör och whisky (kan ersättas med några droppar whiskyessens), rör ner i smeten
  • Kör i din glassmaskin eller häll smeten i en frysform samt frys in i minst 5 timmar

Hallonsås

200 g hallon
2 tsk vaniljsocker
½ dl socker
1 st citronskiva
  • Blanda hallon, socker, vaniljsocker samt citronskiva
  • Värm upp och ställ åt sidan.

Vid servering

Häll hallonsås i ett dessertglas av något slag, skopa i 1/2 kulor glass. Garnera med hallon och ett mandelflarn.

Källa: TV4 / Recept.nu

 

Annons


Annons