Du är här: Start | Recept | Glassrecept | Lakritsparfait med limesås
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Sök ...

Glassrecept.se

gör din egen glass, gott och enkelt

Lakritsparfait med limesås

E-postadress Skriv ut PDF
Share
Användarbetyg: / 16
DåligtBra 
Lakritsparfait med limesås

Allt fler receptböcker som kommer ut innehåller glassrecept. Detta recept är hämtat ur boken
Efterlängtade efterrätter
av Charlotta Malhotra.

Om dett recept skriver hon följande i boken:
Lakrits i efterrätter är så himla gott. Tänk på att det måste vara sötlakrits!

Detta recept räcker till 6 portioner.

Varför inte göra denna glass som en fin avslutning på en festlig middag?

Ingredienser

3 dl vispgrädde
200 g sötlakrits
2 st ägg
1 st äggula
2 tsk glykos
½ dl strösocker
2 msk Pernod

Till limesås

2½ dl strösocker
2½ dl vatten
2 st limefrukter
1 st lime (för garnering)

Gör så här

  1. Värm vispgrädden och lakritsen i en kastrull. När lakritsen är mjuk och har smält lite häller du över allt i en mixer och kör tills blandningen är slät. Ställ åt sidan och låt svalna.
  2. Rör ihop äggen, äggulan, glykos, strösocker och Pernod i en skål över ett vattenbad. Vispa riktigt fluffigt.
  3. Häll i hälften i lakritsblandningen.
  4. Blanda om och häll sedan i resten.
  5. Häll upp i plastmuggar och ställ in i frysen.
  6. Så här gör du limesåsen

  1. Koka upp strösockret och vattnet till limesåsen i en kastrull.
  2. Rör om tills sockret löst sig och ta då bort från plattan.
  3. Tillsätt skalet och limesaften från en limefrukt.
  4. Skala den andra limefrukten, skär den i tunna skivor och lägg i kastrullen.
  5. Ställ limesåsen kallt.

Vid servering klipper du upp plastmuggarna och serverar varje lakritsparfait på ett dessertfat. Häll limesås över och lägg en filead limeklyfta på toppen

Detta recept är hämtat från boken Efterlängtade efterrätter som du kan beställa från Bokus eller Adlibris

Bokomslaget för

 

Annons


Annons