Du är här: Start | Recept | Glassrecept | Jordgubbsglass
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Sök ...

Glassrecept.se

gör din egen glass, gott och enkelt

Jordgubbsglass

E-postadress Skriv ut PDF
Share
Användarbetyg: / 122
DåligtBra 
jordgubbsglass

Jordgubbsglass hör sommaren till. Från mitten/slutet av juni och fram till början av augusti finns det svenska jordgubbar att köpa och periodvis så är de riktigt billiga. Passa på och köp extra och frys in för att kunna göra egen glass senare i under hösten/vintern.

Detta recept räcker till ca 8-10 portioner.

Ingredienser

500 g jordgubbar (1 liter)
1 st ägg (hela)
2 st äggulor
2 ½ dl florsocker
3 tsk vaniljsocker
3 dl vispgrädde

Gör så här

  • Skölj och snoppa (rensa) jordgubbarna.
  • Mosa dem med en gaffel eller mixa dem i en matberedare (speciellt om glassen är till barn och de inte tycker om bitar).
  • Vispa ägget, 2 äggulor, flor- och vaniljsocker pösigt i en skål.
  • Vispa grädden till hårt skum.
  • Blanda jordgubbsmos, äggsmet och vispgrädde.
  • Kör smeten i din glassmaskin eller ...
  • Häll i en form, täck och frys minst 6 timmar. Rör i glassen några gånger under infrysningen för att förhindra isig glass.

Vid servering, låt glassen stå ca 20 min i rumstemperatur. Garnera med jordgubbar och citronmeliss- eller myntablad.

Källa: www.ica.se

Glassrecept.se har också några andra recept med jordgubbar.

Jordgubbsglass (yoghurt) eller Nigellas jordgubbglass t.ex.

 

 

Annons


Annons