Du är här: Start | Recept | Glassrecept | Saffransglass
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Sök ...

Glassrecept.se

gör din egen glass, gott och enkelt

Saffransglass

E-postadress Skriv ut PDF
Share
Användarbetyg: / 38
DåligtBra 
Saffransglass

Saffransglass förknippas med jultider i Sverige, men i Asien så används saffran året om. Denna glass passar i en rad olika sammanhang och kan användas till både förrätter och som dessert i kombination med t.ex. röda bär, eller som på bilden med björnbär.

På julbordet kan du servera saffransglass tillsammans med ljummen ostkaka som dessert.

Ingredienser

2 dl vispgrädde
3 st ägg
250 g kesella
½ dl socker
1 påse

saffran (0,5g)

Gör så här

  • Vispa grädden.
  • Dela äggen i gulor och vitor.
  • Vispa vitorna till hårt skum.
  • Blanda Kesella, socker, saffran och gulorna.
  • Rör ner grädden och vänd ner äggviteskummet.

Häll glassmeten i t ex en avlång kakform så går det lätt att göra glasskulor eller en rund form om glassen ska stjälpas upp. Täck över och ställ i frysen minst 4 timmar. Ta formen ur frysen 30 minuter innan glassen ska serveras.

 

Annons


Annons