Du är här: Start | Recept | Glassrecept | Saffran- och honungsglass
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Sök ...

Glassrecept.se

gör din egen glass, gott och enkelt

Saffran- och honungsglass

E-postadress Skriv ut PDF
Share
Användarbetyg: / 29
DåligtBra 
Saffrans- och honungsglass Saffran hör främst julen till i det svenska köket. Detta glassrecept ger dig en mild glass med smak av saffran, vanilj och honung. Varför inte göra denna glass till dessert en av adventsöndagarna?

Ingredienser

3 dl vispgrädde
3 dl standardmjölk
½ st vaniljstång
0,5 g saffran
1 dl strösocker
3 st äggulor
1 st ägg
2 msk flytande honung

Gör så här

  • Blanda vispgrädde, mjölk, vaniljstången och saffran i en kastrull.
  • Värm men låt det ej koka.
  • Vispa socker, äggulor, ägg och honung vitt och pösigt.
  • Vispa ner det i den varma gräddblandningen på svag värme.
  • Vispa hela tidens till smeten börjar tjockna (testas genom det s.k. ros- eller slevprovet). Används termometer, är temepraturen rätt vid 82-85 grader. Häll då snabbt ner smeten i en skål och låt den kallna ordentligt (gärna i kylskåpet över natten).
  • Tag upp vaniljstången och skrapa ur de svarta kornen.
  • Blanda ner dem i smeten och kör den i glassmaskin.
  • Lägg över i en form med tättslutande lock. Förvara i frysen.

Serverar du den som dessert efter en god middag. Gör en sås av hallon, den röda färgen bryter bra mot den saffransgula glassen och smakerna går väldigt bra ihop också.

 

Annons


Annons