Du är här: Start | Recept | Glassrecept | Kulfi (indisk glass)
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Sök ...

Glassrecept.se

gör din egen glass, gott och enkelt

Kulfi (indisk glass)

E-postadress Skriv ut PDF
Share
Användarbetyg: / 5
DåligtBra 

Kulfi-glass

Den goda krämiga kulfi-glassen har fått smak av anis, citron och saffran. Kulfi är förknippat med Indien och passar utmärkt som avslutning på en Asiatiskinspirerad middag. Låt Kulfi'n stå framme en stund (eller i kylskåpet under middagen) före servering så den tinar precis lagom.

Detta recept är anpassat till 4 portioner.

Ingredienser

2½ dl vispgrädde 
1 påse saffran 
1 tsk mald anis 
2 st äggulor 
½ dl florsocker 
1 tsk rivet citronskal 
1 msk citron- eller limesaft 

Till garnering

Russin och rostad mandel.
2 msk rostad hel mandel.

 Så här gör du
  • Koka upp grädden med saffran och anis för att få ut maximal smak och färg.
  • Låt grädden svalna och vispa den sedan.
  • Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
  • Rör ned citronsaft och det rivna skalet.
  • Vänd ihop grädde och äggsmeten.
  • Kör i din glassmaskin till en mjuk konsistens.
  • Fodra fyra skålar med plastfilm och fyll med glass.
  • Ställ kallt i minst 3 timmar.

Stjälp upp glassen cirka 20 minuter före servering. Garnera med russin, nötter och anis.

Fodra gärna skålarna med plastfilm, så går det mycket lättare att bara lyfta ur dem. Ta bort plastfilmen och låta glassen tina lite (ca 20 minuter) innan den serveras.

 

Annons


Annons