Du är här: Start | Recept | Glassrecept
 • Increase font size
 • Default font size
 • Decrease font size
Sök ...

Glassrecept.se

gör din egen glass, gott och enkelt

Glassrecept.se - glassrecept.

Tre smaker på glassHär kommer det viktigaste på denna webbplats. Alla glassrecept som ni användare vill ha. Recepten är hämtade från olika håll med de flesta kommer att komma från från er som användare och läsare av glassrecept.se.

Vill du se en lista på de glassrecept (inte sorbet eller yoghurtglass) som finns för tillfället klickar du HÄR.Senapsglass Dijon

E-postadress Skriv ut PDF
Share
Användarbetyg: / 37
DåligtBra 
Senapsglass, serverad till gravlax

 

Prova något nytt till årets julbord. Varför inte servera en senapsglass till den gravade laxen istället för den klassiska hovmästarsåsen?

Detta recept ger en ordentlig sats som räcker flera gånger. Vem vet, du kanske t.o.m. vågar prova med en klick glass på en bit skinka också.

Läs mer...
 

Röd krusbärssorbet

E-postadress Skriv ut PDF
Share
Användarbetyg: / 53
DåligtBra 
Röd krusbärssorbet Denna röda krusbärssorbet kan förberedas lång tid i förväg. Det är en mild och svalkande sorbet som du gör på riktigt mogna krusbär.
Läs mer...
 

Glass med västerbottenost

E-postadress Skriv ut PDF
Share
Användarbetyg: / 27
DåligtBra 
Glass med Västerbottenost

Idag så smaksätts inte bara glass med frukt och bär. Detta är ett recept på en glass som passar till desserten, t.ex. på en middag med vilt på menyn. Den serveras då tillsammans med mylta på hjortron.

Varför inte prova den även till förrätt? Då tillsammans med t.ex. torkat renkött, använd då lite mindre socker när du gör glassen och ta bort vaniljsockret.

Läs mer...
 

Messmör- och whiskyparfait

E-postadress Skriv ut PDF
Share
Användarbetyg: / 30
DåligtBra 
messmoer_whiskyparfait TV4 har en matserie där man åker runt på olika platser i Sverige och låter amatörkockar träffas och tävla mot varandra. För 1 år sedan (i november 2009) var Lotta Hed från Sandviken med och gjorde dettaa parfaitrecept med norrlännsk touch.
Läs mer...
 

Pumpaglass med citrussallad & pumpatärningar

E-postadress Skriv ut PDF
Share

pumpaglassNär hösten börjar övergå till vinter och mörkret är som tätast så infaller Halloween som infaller den 31 oktober. Denna helg har keltiskt ursprung men förknippas mest idag med USA där den firas ordentligt. Många av de traditioner som har uppstått där börjar nu också komma över Atlanten till oss. Något som förknippas med denna dag är också pumpa och här på Glassrecept.se har vi därför några glassrecept på pumpaglass.

Detta recept som räcker till 4 personer är skapat av Marcus Nemrin på Sofiero Slottsrestaurang.

Läs mer...
 

Enkel chokladparfait

E-postadress Skriv ut PDF
Share
Användarbetyg: / 12
DåligtBra 

Enkel chokladparfait

Bland Arlas produkter i mejeriavdelningen kan du nu också hitta smaksatt grädde. Vi ska utnyttja detta i denna parfait som du snabbt rör ihop. Detta gör att du sedan kan servera hemlagad glass vilket alltid gör succé.

Receptet räcker till ca 4 portioner, så gör gärna en dubbel sats på en gång.

Läs mer...
 

Pumpaglass, enkel

E-postadress Skriv ut PDF
Share
Användarbetyg: / 1
DåligtBra 
Pumpaglass När hösten börjar övergå till vinter och mörkret är som tätast så infaller Halloween som infaller den 31 oktober. Denna helg har keltiskt ursprung men förknippas mest idag med USA där den firas ordentligt. Många av de traditioner som har uppstått där börjar nu också komma över Atlanten till oss. Något som förknippas med denna dag är också pumpa och här på Glassrecept.se har vi därför några glassrecept på pumpaglass.

Detta recept är relativt enkelt att göra för den som vill bjuda på denna, för oss svenskar, annorlunda glasssmak. Receptet är beräknat att räcka till ca 6 personer. 

Läs mer...
 

Lingongräddglass

E-postadress Skriv ut PDF
Share
Användarbetyg: / 11
DåligtBra 
Lingongräddglass På hösten när lingonen lyser röda i skogen så kan det vara gott att njuta av denna glass med rejäl lingonsmak. Vid andra årstider så kan du använda frysta lingon (egna eller köpta).  Vi har flera recept som innehåller lingon här på glassrecept.se så du får testa dig fram till din egen favorit.
Läs mer...
 

Hjortronparfait

E-postadress Skriv ut PDF
Share
Användarbetyg: / 13
DåligtBra 
Hjortronparfait

Hjortron kallas ofta för skogens guld. Dels för sin färg, men också för att det verkligen är en riktig delikatess bland skogsbären.

Här kommer ett recept på en härligt god hjortronparfait. Den kan ätas som den är, men passar alldeles utmärkt som dessert till en måltid, t.ex. med vilt av något slag.

Läs mer...
 

Muscovadoglass med mandel i rom

E-postadress Skriv ut PDF
Share
Användarbetyg: / 19
DåligtBra 
Muscovadoglass

Detta är en relativt enkel men väldigt god glass. Varför inte göra två satser av denna glass?? En sats med ljust muscovadoråsocker och en med mörkt.

Detta recept är beräknat till ca 4 portioner. 

Läs mer...
 
 • «
 •  Första 
 •  Föregående 
 •  1 
 •  2 
 •  3 
 •  4 
 •  5 
 •  6 
 •  7 
 •  Nästa 
 •  Sista 
 • »
Sida 1 av 7

Annons


Annons