Du är här: Start | Litteratur | Böcker | Iskallt
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Sök ...

Glassrecept.se

gör din egen glass, gott och enkelt

Iskallt

E-postadress Skriv ut PDF
Share
Iskallt! från vaniljglass till semifroddo 

Iskallt! från vaniljglass till semifroddo"Jag har alltid älskat glass - det är bland det godaste som finns! Dessutom tycker jag att det är otroligt roligt att göra glass", säger Elisabeth Johansson som därmed känns som en alldeles självklar författare till Iskallt! Vi vet nämligen redan att författaren är en gudabenådad matlagare och en pedagogisk och inspirerande receptskrivare. Det har hon visat i massor av matreportage och inte minst i sin första kokbok, Buffé!, som kom 2004. "Recepten har utvecklats en del sedan jag började i branschen. Nu finns det parfaiter, sorbeter, granitéer, semifreddo och nya glassar som ständigt förändras i karaktär, konsistens och smak."

Vet man bara lite om grunderna i glasstillverkning är det bara att "rocka loss" med choklad, nötter, kakor, frukter, bär, tillbehör, toppingar och olika serveringssätt! Kör glassen i mixern tillsammans med en skvätt färskpressad juice. Eller häll på en nybryggd espresso och riv lite choklad över. Häll likör, sourze eller mousserande vin över glassen eller varför inte prova att slå lite vaniljvodka över en syrlig sorbetkula!
Här är massor av enkla recept!
Visst är det gott med glass?

Bokförlag: Prisma

ISBN: 9151844079

Du hittar och kan beställa boken hos Adlibris
Du stödjer Glassrecept.se genom att beställa denna (eller andra) böcker via Adlibris på denna länk.

 

Annons


Annons

. .