Du är här: Start | Litteratur | Böcker | Glass | Passion
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Sök ...

Glassrecept.se

gör din egen glass, gott och enkelt

Glass | Passion

E-postadress Skriv ut PDF
Share
Användarbetyg: / 16
DåligtBra 

GlasspassionDenna bok kom under högsommaren 2008 (juli månad) och är skriven av konditor- och bagaremästare  Jan Hedh. Jan frös sin första glass redan som 14-åring och har med 45 år i branchen fått många utmärkelser, men är fortfarande väldigt passionerad som konditor och givit ut ett antal böcker genom åren. Boken Glasspassion är en bibel för glassälskare och kommer att ge inspiration för såväl amatörer som proffs i många år.  

Fotograf till alla illustrationer i boken är Klas Andersson som hjälpt Jan med bilder till många av hans böcker.

Boken Glasspassion innehåller ett 60-tal grundrecept på glass och lika många sorbeter med varianter som spoom, punch, marguise och granité. Det finns därutöver även recept till parfaiter, semifroddo och glassufflé. Det är inte bara som dessert som glass serveras numera. I boken finns det även recept på förrättsglasses (t.ex. avokado-, sparris- och tryffelglass).

Första delen tar upp lite glasshistoria, går grundligt igenom vad glass är hur man gör en glass. Vad man ska tänka på om man vill servera vin till, sedan så kommer alla recepten.

I andra delen av boken så bjuder Jan Hedh på ett 50-tal dessertrecept med alla tillbehören. Allt rikligt illustrerat i bilder av Klas Andersson

Det finns all anledning att återkomma till denna bok och även presentera några recept ur den. 

Några bilder från boken

Jan Hedh Svartvinbärsgranité 
Jan Hedh vid sin glassmaskin Svartvinbärsgranité med vaniljpocherad persika 
Glass av rödbetor Hummerglass 
Rödbetssorbet på en bädd av rödbetscarpaccio och riven pepparrot En riktig hummerglass (till nyårssupén?) 
Tahitivaniljglass Chokladmaräng 
Äkta vaniljglass med vanilj från Tahiti. Här serverad i en chokladtulipe  En chokladmarängtårta serverad med vaniljglass 

Förlag: Prisma
ISBN: 978-91-518-5105-1

Du hittar och kan beställa boken hos Adlibris (genom att använda denna länk vid beställning av denna eller andra böcker från Adlibris stöder du Glassrecept.se).

 

 

Annons


Annons

. .