Du är här: Start | Glassnyheter | Pressmeddelanden
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Sök ...

Glassrecept.se

gör din egen glass, gott och enkelt

Pressmeddelanden

Premiumglass fortsätter ta marknadsandelar

E-postadress Skriv ut PDF
Share

Glasspaning:
Premiumglass fortsätter att ta marknadsandelar

En tydlig trend syns nu på glassmarknaden: Premiumglass gjord på äkta grädde, animaliskt fett, säljer bättre än lågprisglass. Det visar statistik från Jordbruksverket.

Riktig glass, eller premiumglass som det heter i livsmedelsbranschen, görs av animaliskt fett, alltså grädde i det här fallet. Detta till skillnad från lågprisglass, som görs på vegetabiliska fetter.

Enligt Jordbruskverkets senast publicerade statistik för Glassmarknaden har animaliskt fett stabiliserat sig som större än vegetabiliskt fett. Animaliskt fett stod då för 49 procent, vegetabiliskt för 46 procent och resterande del utgörs av saftis och sorbet.

Läs mer...
 

7 av 10, glass ska vara naturlig, ekologisk och svensk

E-postadress Skriv ut PDF
Share

Sju av tio svenskar i SIFO-undersökning:
Glass ska vara naturlig, ekologisk och svensk

Svenska folket vill äta glass som är gjord på naturliga ingredienser, av äkta råvaror och är producerad i Sverige. Och man är beredd att betala lite mer om den är ekologiskt producerad. Det visar en ny SIFO-undersökning om svenska folkets glassvanor.

Hela 69 procent av svenska folket, alltså cirka sju av tio svenskar, anser att det är mycket eller ganska viktigt att glassen de äter är tillverkad av äkta råvaror och naturliga ingredienser. Bland kvinnor var andelen ännu högre, hela 74 procent. Motsvarande siffra för män var 64 procent.

Läs mer...
 

Kryddheta glassnyheter från SIA glass

E-postadress Skriv ut PDF
Share

Kryddheta glassnyheter från SIA Glass

SIA Glass presenterar nu vårens nyheter: Glass med kryddigt sting! Chilipeppar, basilika och ingefära är några av de heta ingredienserna i glassen. Restauranger och glasskiosker kan nu servera några riktigt heta nyheter till sina glassgäster. Heta i dubbel bemärkelse, för här pratar vi om smaker som står ut, med spännande kryddor och växter. Eller vad sägs om Chilichoklad, Choklad Ingefära eller Konjak Jordgubb?
– Trenden med chokladglass med kryddig smaksättning som chili och basilika har växt sig stark i Europa. Men oavsett trenden fungerar det riktigt bra smakmässigt, säger Rolf Frid, vd SIA Glass. På sorbetsidan kompletteras det växande sortimentet med två riktigt fina smaker, Tranbär och Fläder Lime. Samtliga smaker presenteras i 5-liters förpackningar. Här följer en komplett smakpresentation av nyheterna, som vanligt nedtecknade av smakkonnässören Johan Blanche som SIA Glass samarbetat med i flera år.

Läs mer...
 

SIA Glass, Lyxig pistageglass

E-postadress Skriv ut PDF
Share

Pistagedrömmar i lyxförpackning

SIA Glass lanserar den elfte smaken i premiumsegmentets succé SVENSK GRÄDDGLASS MED SMAK AV VÄRLDEN: Glace Il Levante PISTACIA – svensk gräddglass med rostade pistagemandlar från Österlandet.

Tidigare i år lanserades Glace Arabica COLCAFE samt Glace Lapponica LAKKA i SIA Glass produktlinje Svensk Gräddglass med Smak Av Världen – nu är det dags för årets tredje nyhet: en ljust pistagegrön gräddglass med öar av mandlar. En glamourös smak för både öga och gom. Namnet är Glace Il Levante PISTACIA. Den lyxigaste pistageglassen som landet smakat, skulle vi tro.

Läs mer...
 

SIA Glass och Glenn Strömberg i kallt partnerskap

E-postadress Skriv ut PDF
Share

SIA Glass i samarbete med Glenn Strömberg Collection:

Italiens sak är vår!

SIA Glass har fått säljuppdraget i Sverige för djupfrysta produkter inom Glenn Strömberg Collection. Tre ljuvliga desserter samt fyra sorters focacciabröd finns nu i handeln.

Läs mer...
 
Sida 2 av 4

Annons


Annons