Du är här: Start | Glassnyheter | Pressmeddelanden | Hemglass, barnen får trampa
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Sök ...

Glassrecept.se

gör din egen glass, gott och enkelt

Hemglass, barnen får trampa

E-postadress Skriv ut PDF
Share

Barnen får trampa på i sommar

I maj är det dags igen, då går Hemglasstrampet av stapeln för andra året i rad. Hemglasstrampet arrangeras i samarbete med Svenska Cykelförbundet och Hemglass i syfte att få barn och ungdomar att aktivera sig mer. Evenemanget arrangeras på flera olika orter runt om i Sverige under sommaren och i år har Hemglasstrampet vuxit från 6 orter till 13.

Evenemanget kommer i år att arrangeras i Jönköping, Kalmar, Landskrona, Vänersborg, Linköping, Karlstad, Borås, Halmstad, Sandviken, Borlänge, Västerås, Örebro och Uppsala.

Hemglasstrampet är gratis och öppet för alla barn mellan tre och tolv år. Hur långt man vill cykla och hur fort bestämmer man själv, banan är max 1,5 kilometer, men de som vill kan cykla flera varv. Eftersom det inte är en tävling på tid är alla som deltar vinnare.

En som har cyklat många mil är Susanne Ljungskog, tvåfaldig världsmästarinna i cykling,
-Jag har fått chansen att göra karriär av mitt cykelintresse och därmed fått cykla runt om i världen. Nu har jag cyklat i snart 20 år och jag tycker fortfarande att det är lika roligt.

Hemglasstrampet är tänkt att bli ett långsiktigt evenemang där fler städer tillkommer för varje år och i år har antalet städer ökat från 6 städer till 13.

– Vår förhoppning är att det blir en riktig folkfest med både barn och föräldrar som engagerar sig och får lite frisk luft. Cykling är både nyttigt och roligt och efteråt kan man kyla av sig med en liten glass, säger Daniel Driving, marknadschef, Hemglass.

Turnéplan Hemglass-Trampet

1/5   Jönköping
5/5   Kalmar
6/5   Landskrona
12/5   Vänersborg
26/5   Linköping
27/5   Karlstad
2/6   Borås
6/6   Halmstad
9/6   Sandviken
10/6   Borlänge
16/6   Västerås
17/6   Örebro
29/6   Uppsala

Anmälan sker via www.hemglass.se

 

Annons


Annons