Du är här: Start | Glassnyheter | Pressmeddelanden | SIA, nyheter 2009
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Sök ...

Glassrecept.se

gör din egen glass, gott och enkelt

SIA, nyheter 2009

E-postadress Skriv ut PDF
Share

Vårens nyheter hos SIA Glass domineras av en fortsatt satsning på det eko­logiska sortimentet. Flera nya spännande smaknyheter presenteras också – som  Kryddig Rabarber,  Änglaglass och  Fragaria JORDGUBBE i Världens Glass­-serien.

SIA många ekologiska nyheter 2009

Världens Glass är namnet för SIA Glass premiumglass. Glace Fragaria JORDGUBBE, i 0.75 liters förpackning heter årets nyhet i Världens Glass-serien. Den innehåller jordgubb- och vaniljgräddglass med jordgubbsbitar och jordgubbspuré.

– För oss är smaken av färska jordgubbar som att komma hem. Den finaste jordgubbsglass vi någonsin gjort, säger Rolf Frid.

Glace Fragaria JORDGUBBE har tagits in av samtliga aktörer i dagligvaruhandeln. I samband med namnbytet till Världens Glass (tidigare Svensk Gräddglass Med Smak Av Världen) fick förpackningarna också en ny tydligare grafisk profil. Det nya utseendet på SIA Glass premiumsegment är ett direkt svar på konsumenternas åsikter.

– Våra fans ville lättare kunna identifiera såväl glassmakerna i Världens Glass som varumärket SIA Glass, och det är klart att vi lyssnar på konsumenten, säger Rolf Frid.

Glassäsongens övriga nyheter från SIA Glass domineras i år annars av en fortsatt satsning på ekologisk glass. SIA Glass har idag cirka två tredjedelar av marknaden och är därmed störst på eko-glass. I år tredubblar det halländska glassmejeriet sitt ekologiska sortiment.

– Svenska konsumenter bryr sig om vad de äter, och det gläder mig. Vi tillhör heller ingen stor multinationell livsmedelskedja och kan därför minimera klimatpåverkan avsevärt, säger Rolf Frid.

Nya ekologiska smaker (5 liter) är i gräddglassortimentet: Jordgubb, Änglaglass (ekologisk gräddglass med lingonsmak, lingonsylt och digestivekex), Kryddig Rabarber (ekologisk gräddglass med kardemumma och rabarbersmak och rabarberkanelsylt) samt Banan. Nya ekologiska smaker (5 liter) på sorbetsidan är Blåbärssorbet och Hallonsorbet.

2008 hade SIA Glass allt som allt fem ekologiska produkter. Under 2009 kommer SIA Glass att utöka antalet till totalt 14 produkter. På skopglassmarknaden expanderar vi från en till sju ekoglassorter.

 

Annons


Annons