Du är här: Start | Glassnyheter | Pressmeddelanden | SIA, Så ska glassen smaka 2009
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Sök ...

Glassrecept.se

gör din egen glass, gott och enkelt

SIA, Så ska glassen smaka 2009

E-postadress Skriv ut PDF
Share

Så ska glassen smaka 2009:
Popcorn, gorgonzola, selleri och blå kokos!

I år ska glassen smaka grönsak, frukost eller mögelost. Åtminstone om man ska lita på glasstrenderna på den stora glassmässan i Rimini, som SIA Glass utvecklingschef rapporterar om från Italien.


/upload/sia/glass_1.jpg

Glassmässan, SIGEP i italienska Rimini är den självklara mötesplatsen i Europa för alla som jobbar seriöst med glass. Glassmässan hålls i år för 30:e året i rad och lockade över 90 000 besökare.

Som vanligt är det en spektakulär upplevelse att vara här, se alla fantastiska och fantasifulla upplägg och roliga tillbehör. Exempelvis småstrutar doppade i choklad med nötter, kokos eller strössel och skedar av kex, säger Ulf Henningson utvecklingschef på SIA Glass, på plats på Europas största glassmässa, i italienska Rimini.

Han är utsänd av SIA Glass för att iaktta trender i glassvärlden. Och som många gånger förr är det de udda smakerna som sticker ut.

– I år fanns inte en enda tydlig trend, men det som utmärkte sig var grönsakstemat. Tomat och basilika, selleri, oliv, morot och paprika. Det är innovativt och galet och ibland fungerar det faktiskt överraskande bra.

Andra udda smaker på glassmässan i Rimini är glass med smak av så skild karaktär som gorgonzola, popcorn och Coccojeans, dvs blå kokosglass.
I år kunde SIA Glass utsände också skönja en trend som lätt associeras till svensk frukost. – Ja, en av de stora aktörerna hade yoghurtglass med honung och müsli som deras stora nyhet. Müsli och Cornflakes som topping till glass såg vi på flera håll.
 

Annons


Annons